Karanlık odaklar boş durmuyor! Hatay'ı karıştırmak için her yolu deniyorlar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Karanlık odaklar boş durmuyor! Hatay'ı karıştırmak için her yolu deniyorlar

Gündem Haberleri

Polis ve jandarma kılığında Hatay’ın Akpınar köyüne giden karanlık şahıslar “Suriyeliler silahlandı, terör sızıntısı var, hepinizi öldürecek ve her şeyinize el koyacak” diyerek Alevileri kışkırtmaya çalışıyor.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Türkiye, deprem bölgelerindeki enkazı kaldırmaya çalışırken, Hatay’da Alevi vatandaşlarımızı tahrik etmek ve yaşananları provoke etmek isteyenler devreye girdi. Jandarma kılığında Hatay’ın Akpınar köyüne giden karanlık şahıslar “Suriyeliler silahlandı, hepinizi öldürecek ve her şeyinize el koyacak” gibi yalan yaymaya başladı.

Hatay’ın Akpınar köyünde konuştuğumuz Ali Karasu, halkı birbirine düşürmek için her yolun denendiğini belirterek “Birkaç gün önce Jandarma kılığında bazı köylere gelip ‘terör sızıntısı var, sakın uyumayın’ dediler. Polis, kurtarma veya yardım ekibi gibi gelenler de var. Hepsi aynı tahrikin peşinde. ‘Alevilere yardım edilmiyor, devlet sizi ölüme terk etti, Suriyeliler silahlandı hepinizi öldürecek ve her şeyinize el koyacak’ gibi onlarca yalan yayıyorlar. Aynı amaç için birçok WhatsApp ve benzeri mecralarda gruplar kurdular. Özellikle gençlerimizi kışkırtmak istiyorlar” dedi.

Karanlık odaklar boş durmuyor! Hatay'ı karıştırmak için her yolu deniyorlar
Alevi Dedesi İbrahim Yolcu “Ailemizden çok canlar gitti, her aşamada Sünni kardeşlerimiz yanımızdaydı” dedi.

“ASKER 3 AY BURADA KALSIN”

Türk askeri ve polisinin kontrolü tamamen sağladığını kaydeden Ali Karasu “Devletimizin şemsiyesi buradan hiç eksik olmadı. Yetkililerden ricam askerimiz 3 ay bölgeyi terk etmesin. Bizi birbirimize kırdırmak isteyenlere fırsat doğmasın” çağrısı yaptı. Hatay-Kırıkhan’da 850 dönüm ekili arazisi olan Karasu, “Ben bu vatana her şeyimi fedaya hazırım. Yeter ki aramıza karanlık odaklar girmeden bu badireyi atlatalım” dedi.

Gazetemize konuşan Antakyalı Alevi dedelerinden İbrahim Yolcu da “Biz yüzlerce yıldır burada kardeşçe yaşıyoruz. Bizi ‘Alevi devleti’ vaatleriyle aldatmaya çalışıyorlar. Kökleri dışarıda olan bir takım yapılar kesintisiz propaganda yürütüyor. Millet olmak, kardeş kalmak bize babalarımızın, dedelerimizin vasiyeti. Biz depremde hiçbir ayrım görmedik. Diğer köylere ne geldiyse bize de dağıtıldı. Devletimiz imkânları ölçüsünde bizimleydi. Acımız ortak, ağıtımız ortak. Bu vatan ecdat yadigârı. Bu dirliği, birliği bozdurmayız” sözleri ile yaşananları özetledi.

Depremde kızı vefat eden Funda Hanım “19 yaşında üniversite okuyan yavrumu kaybettim. Bu büyük facianın her anında milletim, devletim yanımda oldu. Biz Alevi kadınlar olarak ülkesine, milletine, dinine hayırlı evlatlar yetiştirmeye çalışıyoruz. Ben geçimimi Sosyal Hizmetlerden sağlayan bir kadınım. Evim harabeye döndü ama bize uzanan şefkat eli yine devletin eliydi. Köyümüzde, şehrimizde ayrım, gayrım yok. Aramızda Alevi-Sünni sorunu yok. Burada 72 millet huzur içerisindeyiz. Bizi kışkırtmaya çalışanlar, huzurumuza kasteden ve bizden olmayanlardır” ifadelerini kullandı.

Karanlık odaklar boş durmuyor! Hatay'ı karıştırmak için her yolu deniyorlar
Depremde 19 yaşındaki kızını kaybeden Funda Hanım “Evim harabeye döndü ama bize uzanan şefkat eli yine devletin eliydi” dedi.

NÜFUS 3 BİNDEN 7 BİNE ÇIKTI

Hatay Oğlakören köyünde ziyaret ettiğimiz Davut Yıldız da şunları söyledi: Depremde evim yıkıldı. Bu zor şartlara rağmen muhtar, kaymakam, vali, komutan, AFAD, Kızılay bizi hiç yalnız bırakmadı. Ailemle birlikte AFAD’ın verdiği 2 çadıra yerleştik. Köyün 3 bin olan nüfusu bir anda 7 bine çıktı. Mezhebine, etnik aidiyetine bakmadan hepimiz birbirimize evimizi, tarlamızı, soframızı açtık. Alevileri galeyana getirmek istedikleri çok açık. Ama inanın bu alçak kalkışmaya karşı en ön safta ben, ailem ve tüm akrabalarımla nöbet tutmaya hazırız. Hatay’da Sünni kardeşlerimize biz ‘emmioğlu’ deriz. Biz et tırnak olduk, kopamayız. Hayattayken böyleyiz, ölünce de mezarlarımız yan yana kazılıyor.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...