Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Karbonmonoksit faciasına bir yenisi daha eklendi! Kilis'te 14 kişi hastanelik oldu

Karbonmonoksit faciasına bir yenisi daha eklendi! Kilis'te 14 kişi hastanelik oldu
Fotoğraf Başlığı Karbonmonoksit faciasina bir yenisi daha eklendi! Kilis'te 14 kisi hastanelik oldu

Sağanak ve rüzgarın etkili olduğu Kilis'te fırtına nedeniyle sobalı evlerde oturan 14 vatandaş karbonmonoksitten zehirlendi. Konuya ilişkin Kilis İl Sağlık Müdürlüğü tarafından vatandaşların dikkatli olmaları yönünde uyarı yapıldı.

Kaydet
a- | +A

Soğuk havaların etkili olmasıyla birlikte sobalar kullanılmaya başlandı. Soba her ne kadar ucuz bir ısınma aracı olsa da tehlikesi oldukça büyük. Kış aylarında sık sık rastladığımız karbonmonoksit gazı zehirlenmeler ölümle dahi sonuçlanabiliyor. Kilis'te sağanak yağmur kenti olumsuz etkiledi. Kentte sobalı evlerde 14 vatandaş karbonmonoksit zehirlenerek hastanelik oldu. Cadde ve sokaklarda su birikintisi oluşturan yağış, motosiklet kullanan sürücülere zorlu anlar yaşattı.

Kentin çeşitli noktalarında toplam 9 kaza meydana gelirken 3'ü maddi hasarlı, 6'sıda yaralanmalı trafik kazasına neden oldu. 9 kaza da toplam 1'i ağır 7 kişi yaralandı.

BAKMADAN GEÇME
Soma
HABER

Soma'da maden ocağında karbonmonoksitten zehirlenen işçi öldü

Bakanlıktan çadır kentler için karbonmonoksit zehirlenmesi uyarısı
HABER

Bakanlıktan çadır kentler için karbonmonoksit zehirlenmesi uyarısı

EVİ HAVALANDIRMAYA ÖZEN GÖSTERİN

Kilis İl Sağlık Müdürlüğünce yapılan açıklamada, "Kış aylarının yaklaşması ile birlikte ülkemizde olduğu gibi İlimizde de karbonmonoksit zehirlenmeleri önemini korumaktadır. Karbonmonoksit gazı kömür, petrol, doğalgaz ve odun gibi yapısında karbon bulunan yakıtların iyi yanmaması neticesinde ortaya çıkan gazdır. Bu yakıtlarla ısınılan yerlerde baca sisteminin iyi çekmemesi, kapalı ortamlarda açık ocaklar, şofben kaçakları gibi durumlarda ve rüzgârlı ve fırtınalı havalarda (Lodoslu havalar) karbonmonoksit gazının solunması ile oluşmaktadır. Karbon Monoksit gazının solunum yapılırken fark edilmesi güçtür. Eğer odada yeterli havalandırma yoksa yanma sonucu oluşan karbon monoksit oda içerisinde birikir, oda içinde belli yoğunluğa ulaştığında zehirlenmeye hatta ölüme neden olabilir. Uyku esnasında kişi karbon monoksit zehirleme etkisini algılayamaz, bu yüzden ölüm nedenleri genellikle gece saatlerinde meydana gelir. Uyanık olunan gündüz saatlerinde zehirlenmeler fark edilebilir" denildi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.