Soma'da maden ocağında karbonmonoksitten zehirlenen işçi öldü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Soma'da maden ocağında karbonmonoksitten zehirlenen işçi öldü

GÜNDEM Haberleri

Manisa'nın Soma ilçesinde bir maden ocağında yeni çalışma alanı için kontrollü patlama gerçekleştirildi. Patlama sonrası oluştuğu öne sürülen karbonmonoksitten zehirlenen işçilerden biri öldü, 5'i hastaneye kaldırıldı.

Soma’da özel bir şirketin işlettiği maden ocağında işçiler karbonmonoksitten zehirlendi. Olayın çalışma alanı açmak için kontrollü patlama gerçekleştirildikten sonra meydana geldiği iddia edildi. 

AA'nın haberine göre, karbonmonoksit gazından etkilenen işçilerden 30 yaşındaki Tevfik Pazarcık olay yerinde hayatını kaybederken, diğer çalışanlar Şakir Bilbey, Alper Aksoy, Fatih Karahisar, Mustafa Gül ve Ali Anıl Palamut ise Soma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Buradaki ilk müdahalenin ardından Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi'ne sevk edilen bu kişilerin hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.
Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA GELDİ

İHA'dA yer alan habere göre, olayın meydana geldiği maden işletmesinden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi; "Soma’da bulunan bir maden işletmesinde, tavan taşını kırmak ve çalışma alanı açmak için yapılan kontrollü patlatma sonrası oluşan karbon monoksit gazından kaynaklı zehirlenme gerçekleşmiştir. Gerçekleşen bu kaza nedeniyle ne yazık ki bir çalışanımız hayatını kaybetmiştir. Etkilenen diğer çalışma arkadaşlarımıza da ilk müdahaleleri yapılarak hastanede kontrol altındadır."

Kaynak:AA-İHA

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...