Kılıçdaroğlu köşeye sıkıştı: Erdoğan'ın referandum çağrısı CHP'yi zorluyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu köşeye sıkıştı: Erdoğan'ın referandum çağrısı CHP'yi zorluyor

Gündem Haberleri

CHP içinde büyük oranda Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü hamlesinin yanlış olduğu düşünülüyordu. Erdoğan’ın referandum çağrısı ile birlikte bu kez de CHP’nin iyice köşeye sıkıştığına yönelik değerlendirmeler yapılıyor.

HABER MERKEZİ -  ANKARA

Başörtüsüne anayasal güvence kazandırmak için AK Parti’nin hazırladığı anayasa değişikliği teklifi başta CHP olmak üzere 6’lı masayı köşeye sıkıştırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü konusunda kanun teklifini gündeme getirmesinden sonra AK Parti’den anayasa hamlesi gelmişti. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başörtüsüne güvence getirilmesi ve ailenin güçlendirilmesini öngören anayasa değişikliğini referanduma götürme çağrısı Kılıçdaroğlu’nu zora soktu.

CHP içinde büyük oranda Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü hamlesinin yanlış olduğu düşünülüyordu. Erdoğan’ın referandum çağrısı ile birlikte bu kez de CHP’nin iyice köşeye sıkıştığına yönelik değerlendirmeler yapılıyor. Bu çağrıya olumlu cevap verilmemesinin vatandaş nezdinde tepkiye neden olacağı belirtiliyor.

REFERANDUMA SUNABİLİR

Anayasa değişikliğinin referandumsuz kabulü için Meclis’ten en az 400 milletvekilinin gizli oyu ile kabul edilmesi gerekiyor. Ancak, 400 veya daha fazla oyla Meclis’te kabul edilse bile anayasa değişiklikleri Cumhurbaşkanı tarafından halkoyuna sunulabiliyor. 360-400 arasında bir oyla kabul edilmesi durumunda anayasa değişiklikleri, zorunlu olarak sunuluyor. Anayasa’nın Halkoylamasına Sunulması Hakkındaki Kanun gereği, Anayasa değişikliği Kanununun Resmî Gazete’de yayımını takip eden altmışıncı günden sonraki ilk pazar günü halk oylaması yapılması gerekiyor.

AK Parti’nin referandum stratejisi işlerse, 2023 milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde referandum sandığı kurulacak.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...