Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kırk soruda geçen sene! 2018’i nasıl bilirdiniz?
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

Kırk soruda geçen sene! 2018’i nasıl bilirdiniz?

Son Güncelleme: 01 Ocak, 2019 - 10:19
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Kırk soruda geçen sene! 2018’i nasıl bilirdiniz?
Fotoğraf Başlığı Kirk soruda geçen sene! 2018’i nasil bilirdiniz?

2018 yılı; gerek yaşanan gelişmeler ve ilkler, gerekse yüreklerimizi yakan acılarıyla asla unutulmayacak senelerden biri oldu. Kırk soruluk bir gündem testi hazırladık. Süreniz yarım saat. Bakalım kaç puan alacaksınız?..

Kaydet
a- | +A
1) Ağrı’da bayramın birinci günü kaybolan ve 18 gün sonra ölü olarak bulunan minik kızımızın ismi neydi?
A) Leyla Aydemir B) Tuğba Güneş
C) Zeynep Kızıl D) Ayşe Taşlı
 
2) Türkiye’nin 6 yıldır geri almak için mücadele verdiği ve geçen hafta ABD’den teslim alınan tarihi eserin adı nedir?
A) Belkıs Mozaik B) Ohio Bowling
C) Çingene Kızı D) Zeugma Mozaik
 
3) 2018’in en çok konuşulan kelimesi olan “dolar”ın rekoru ne olmuştu?
A) 7,08 B) 6,58 C) 7,16 D) 7,22
 
4) Microsoft’un kurucusu Bill Gates’i geçerek dünyanın en zengin iş insanı olan para devi kimdir?
A) Prens bin Tala B) Wang Jianlin
C) Jeff Bezos D) Sergey Brin
 
5) “İmar Barışı” olarak bilinen ve 13 milyon konutun imar ve iskân sorununu çözmesi hedeflenen düzenlemede süre kaç defa uzatıldı?
A) 2 B) 3 C) 4 D) 5
 
6) Açılışı yapılan ve Türkiye’nin en uzun, dünyanın 2’nci uzun çift tüplü kara yolu tünelinin adı nedir?
A) İkizdere Tüneli B) Rize Tüneli
C) İspir Tüneli D) Ovit Tüneli
 
7) Başaran Holding’e ait özel uçak, İran’da düştü. 11 kişi hayatını kaybetti. Ekip ne için gitmişti?
A) Tatil dolayısıyla B) Şirket işleri
C) Bekârlığa veda D) Sağlık amaçlı
 
8) Acun Ilıcalı’dan boşanan Şeyma Subaşı’nın nafakası çok konuşulmuştu. Subaşı’nın alacağı paranın miktarınıne kadar olduğunu hatırlıyor musunuz?
A) 110 bin B) 125 bin C) 250 bin D) 340 bin
 
9) SpaceX’in Falcon Heavy roketi ile Tesla model otomobili uzaya gönderen şirketin sahibi kimdir?
A) Elon Musk B) Mark Zuckerberg
C) ByteDance D) Allan Scherr
 
10) İki bin yıllık geçmişiyle dünyanın en eski tapınağı olarak kabul edilen ve ‘2019 ... yılı’ olarak açıklanan tepenin ismi nedir?
A) Harrantepe B) Balkantepe
C) Göbeklitepe D) Anadolutepe
 
11) Aşağıdakilerden hangisi bir spor çeşididir?
A) Peynir Yuvarlama
B) Ayak Parmağı Güreşi
C) Bisiklet Futbolu
D) Hepsi
 
12) Çalışmalarıyla İslam’ın bilime katkılarını gözler önüne seren ve yine geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz akademisyen kimdi?
A) Prof. Dr. Semavi Eyice
B) Prof. Dr. Fuat Sezgin
C) Ülkü Tamer
D) Mükerrem Kemertaş
 
13) Kulüplerin devre arası kampı sırasında, otel önündeki takım otobüslerinden hangisine bineceğini karıştırdığı iddia edilen Yılmaz Vural kaç takım çalıştırmış olabilir?
A) 10 B) 20 C) 25 D) 30
 
14) ‘Acun Acun’ diye seslenerek papağanını boğazladığı görüntülerle büyük tepki alan kişi kimdir?
A) Mehmet Ali Gün B) Murat Özdemir
C) Mahmut Yıldırım D) Metin Özel
 
15) 6,1 milyon seyirciyle Türkiye’de geride bıraktığımız yılın en çok seyredilen yerli filmi hangisiydi?
A) “Müslüm” B) “Arif v 216”
C) “Çakallarla Dans 5” D) “Ahlat Ağacı”
 
16) ‘Artan maliyetler’ sebebiyle kapanan ve internet ortamında yayın hayatına devam eden millî gazeteler hangileridir?
A) Tercüman - Vakit
B) Habertürk- Vatan
C) Radikal- Yenigüneş
D) Hâkimiyet- Memleket

17) Şarkıcı Sıla’yı darbetmekle suçlanan Ahmet Kural’a 5 yıl hapis istendi. Hangisi ünlü oyuncuya isnat edilen suçlar arasında değildir?
A) Gasp B) Hakaret
C) Tehdit D) Kasten yaralama
 
18) TEOG’un kaldırılmasının ardından lise öğrencileri için getirilen ve ilk defa geçen yıl yapılan imtihanın adı nedir?
A) YKS B) YGS C) LYS D) LGS
 
19) ABD hangi skandal adımıyla Müslüman dünyasının tepkisini çekti?
A) Suriye’den çekilme kararı vermesiyle
B) NATO’dan ayrılma tehdidinde bulunmasıyla
C) İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasıyla
D) Bütün göçmenlere kapılarını açmasıyla
 
20) Kabul edildiğinde büyük sevinç oluşturan bedelli askerlikte yükümlüler kaç gün silahaltına giriyor?
A) 20 B) 21 C) 23 D) 29
 
21) Kamuoyunda ‘kedicikler’ olarak bilinen ve kadınların da dâhil olduğu örgütün başındaki tutuklu kişi kimdir?
A) Mehmet Haber B) Tülay Kamuşçu
C) Adnan Oktar D) Tarkan Yavaş
 
22) Hangisi 2018’de kaybettiğimiz iş adamlarından biri değildir?
A) Abdullah Tivnikli
B) Erdoğan Demirören
C) Şarık Tara
D) Mustafa Koç
 
23) Kısmi açılışı yapılan ve tamamen bittiğinde 500 uçak ve yıllık 200 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olacak yeni havalimanının adı nedir?
A) İstanbul Havalimanı
B) Abdülhamid Han Havalimanı
C) Üçüncü Havalimanı
D) R. Tayyip Erdoğan Havalimanı
 
24) Mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 7 asker şehit oldu. Olayın yaşandığı ilimiz hangisidir?
A) Afyonkarahisar B) Malatya
C) Hakkâri D) Diyarbakır
 
25) Konya’da üretilen ve sahnede dans etmesi planlanırken müziğin ritmine kapılarak düşen insansı robotun ismi nedir?
A) Robot Pepee B) Etli ekmek
C) Çok bilgiç D) Mini Ada
 
26) İstanbul Boğazı’nda dümeni kilitlenen gemi tarihi yalıya çarptı. Büyük hasar gören yalının ismi nedir?
A) Baytar Ahmet Şevket Yalısı
B) Yahya Erkılıçoğlu Yalısı
C) Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı
D) Süleyman Barbaros Yalısı
 
27) MHP’nin seçim vaadiydi... Uzun süre konuşuldu ancak ‘İçinde bulunduğumuz şartlar uygun değil’ diyerek askıya aldığı olay nedir?
A) Emeklilikte Yaşa Takılanlar
B) İmtihansız üniversite
C) Evlilik yardımı
D) GSS borcu iptali
 
28) Danıştay, hangi konuda verdiği iptal kararıyla uzun süre konuşuldu?
A) Başörtüsü B) Öğrenci andı
C) Nafaka D) Hayvanlara eziyet
 
29) Yıllardır sürekli “Öldü” haberi yapılan ama her seferinde asılsız çıkan hangi ünlüyü 2018’de gerçekten kaybettik?
A) Münir Özkul B) Zeki Alasya
C) Ayhan Işık D) Kenan Işık
 
30) Katıldığı televizyon programında gaza gelip Cumhurbaşkanı Erdoğan’a darbe ve ölüm tehdidinde bulunan tiyatrocu kimdir?
A) Fatih Portakal B) Müjdat Gezen
C) Metin Akpınar D) Levent Kırca
 
31) Hangisi İstanbul’da Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda öldürülen Suud gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ortadan kaldırılmasıyla ilgili ortaya atılan iddialar arasında değildir?
A) Yakıldı B) Eritildi
C) Boğuldu D) Parçalandı
 
32) Türkiye ile ABD arasında diplomatik krize sebep olan rahibin adını hatırlayabildiniz mi?
A) Rahip Bhara B) Rahip Brunson
C) Rahip Moro D) Rahip Robinson
 
33) Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’nin Afrin şehrini terör örgütü PYD/PKK’dan temizlediği harekâtın ismi neydi?
A) Fırat Kalkanı B) Şah Fırat
C) Zeytin Dalı D) Güneş Harekâtı
 
34) 200 metrenin dünya ve Avrupa şampiyonu, Türkiye rekortmeni, dünyada 100 metreyi 10 saniyenin altında koşan üçüncü beyaz atlet Azerbaycan asıllı Ramil Guliyev hangi kulübün sporcusu?
A) Demirspor Atletizm B) Galatasaray
C) Fenerbahçe D) Altıntepsi
 
35) Binlerce kişiyi dolandırıp yurt dışına kaçan Çiftlik Bank’ın CEO’su Mehmet Aydın’a hangi yakıştırma yapıldı?
A) Tosuncuk B) Baloncuk
C) Boncuk D) Ponçik
 
36) Hangi düşman iki Asya ülkesinin lideri 1953’ten beri ilk defa bir araya gelmeyi başardı?
A) Güney Kore / Kuzey Kore
B) Hindistan / Pakistan
C) Japonya / Çin
D) Azerbaycan / Ermenistan
 
37) Süper Ligin en ucuz ama en verimli golcüsü, daha ligin ilk yarısına gol krallığını garantileyen Mbaye Diagne hangi ülke doğumlu?
A) Senegal B) Sierra Leone
C) Fildişi Sahili D) Güney Kıbrıs
 
38) Altı ay arayla hangi iki şehrimizde büyük tren kazası yaşandı?
A) Kütahya- Eskişehir
B) Tekirdağ - Ankara
C) Ankara -Konya
D) Kars- Erzurum
 
39) Süper Ligde hâlen görevde bulunan 18 teknik direktörün en yaşlısı Mustafa Denizli ile en genci Erol Bulut arasında kaç yaş fark vardır sizce?
A) 26 B) 25 C) 24 D) 23
 
40) Kaliforniya Üniversitesi’nde 13 yıllık bir çalışmanın ardından geliştirilen ve bütün vücudu 20-30 saniyede görüntüleyebilen 3D tarayıcının adı nedir?
A) Jüpiter B) Explorer
C) Adventure D) Miracle

CEVAPLAR VE DEĞERLENDİRME
Her doğru cevabı 2,5 ile çarpın puanınız ortaya çıkacak.
 
0-40 Puan: Sizin dünya ile ilginiz yok. Âlem yıkılsa umurunuzda değil.
 
40-60 Puan: Kendi gündeminde birisiniz. İş güçten gelişmeleri takip etmeye fırsat bulamıyorsunuz. Arada bir göz gezdiriyorsunuz.
 
60-80 Puan: “Gündemi de takip ederim işimi de yaparım” diyenlerdensiniz. Sizin için iyi bir gözlemci diyebiliriz.
 
80-100 Puan: Çok iyi bir gündem kurdusunuz. Niçin bilgi yarışmalarına katılmıyorsunuz?
 
1 (A) 2 (C) 3 (D) 4 (C) 5 (A)
6 (D) 7 (C) 8 (B) 9 (A) 10 (C)
11 (D) 12 (B) 13 (C) 14 (B) 15 (A)
16 (B) 17 (A) 18 (D) 19 (C) 20 (B)
21 (C) 22 (D) 23 (A) 24 (C) 25 (D)
26 (C) 27 (A) 28 (B) 29 (A) 30 (C)
31 (A) 32 (B) 33 (C) 34 (C) 35 (A)
36 (A) 37 (A) 38 (B) 39 (A) 40 (B)

Mahmut Özay
mahmut.ozay@tg.com.tr
 
 
Editör : ÖMER FARUK DİRLİK
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 01 Ocak, 2019 - 10:19
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Dev baraj tamamen doldu, kapaklar açıldı! 7 yıl sonra bir ilk yaşandı
    Dev baraj tamamen doldu, kapaklar açıldı!
    Kaydet
  • 2
    Beşiktaş ile Trabzonspor arasında anlaşma: Muçi transferinde son dakika hamlesi
    Beşiktaş ile Trabzonspor arasında anlaşma
    Kaydet
  • 3
    Gaziantep’te rehin alınan taksicinin yeni görüntüsü ortaya çıktı! ‘Cesur’ müdahale sonrası ilk kez konuştu
    Gaziantep’te rehin alınan taksici ilk kez konuştu ...
    Kaydet
  • 4
    Şampiyonluk maçı ertelendi, hükmen mağlubiyet yolda
    Şampiyonluk maçı ertelendi, hükmen mağlubiyet yold...
    Kaydet
  • 5
    Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak, emekli maaşı bayramdan önce yatar mı?
    Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak, emek...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci
    Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci Nureddin Zengi: Bir ömürlük destan
    Kaydet
  • Cem Küçük
    Cem Küçük Muhalifler siz niye böylesiniz?
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş Kurban Bayramı'nda ter dökenin hakkı: Kanun ne der, hesap ne söyler?
    Kaydet
  • Fatih Selek
    Fatih Selek Mikrop!
    Kaydet
  • Akif Bülbül
    Akif Bülbül Beka, siber güvenlik, dijital vatan
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Altın yatırımcısını heyecanlandıracak yeni tahmin! Uzman isim 'Eldekini kaptırmayın' deyip rakam verdi
    Altın yatırımcısını heyecanlandıracak yeni tahmin! Uzman isim 'Eldekini kaptırmayın' deyip rakam verdi
    Kaydet
  • Sihirli Annem'in Betüş'ü yıllar sonra anlattı: Zirvedeyken tek bavulla hayatımı sıfırdan kurdum
    Sihirli Annem'in Betüş'ü yıllar sonra anlattı: Zirvedeyken tek bavulla hayatımı sıfırdan kurdum
    Kaydet
  • Piyasalarda gümüş alarmı: Büyük kırılma kapıda mı?
    Piyasalarda gümüş alarmı: Büyük kırılma kapıda mı?
    Kaydet
  • Altın ve gümüşte kritik senaryo: İslam Memiş’ten yeni hafta uyarısı
    Altın ve gümüşte kritik senaryo: İslam Memiş’ten yeni hafta uyarısı
    Kaydet
  • Yeni haftada planlar değişebilir: Sağanak yağışlar kapıda!
    Yeni haftada planlar değişebilir: Sağanak yağışlar kapıda!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Amerika, İran'ı vurursa altın ne olur? İslam Memiş açıkladı: Denge bugün ilk kez bozuldu
Amerika, İran'ı vurursa altın ne olur?
Kaydet
Muhittin Böcek ek ifade veriyor! Özgür Özel ile ilgili itiraflar dikkat çekti
Böcek ek ifade de itiraf etti: Talimatı Özel verdi
Kaydet
Bakan Fidan'dan Hamas'a taziye ziyareti!
Bakan Fidan'dan Hamas'a taziye ziyareti!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası