KKTC, İsias Otel davası için savcı görevlendirdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
KKTC, İsias Otel davası için savcı görevlendirdi

GÜNDEM Haberleri

Adıyaman'da 35'i KKTC'li sporcu olmak üzere 65 kişinin enkaz altında kalıp can verdiği İsias Otel ile ilgili yürütülen soruşturma devam ediyor. Bu kapsamda KKTC savcı görevlendirdi. Evlatlarını kaybeden Kıbrıslı ailelerin de ifadelerine başvurulacak.

Adıyaman'da bulunan İsias Otel, 6 Şubat 04.17'de yaşanan ilk büyük depremde yıkıldı. Otelde konaklayan 65 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerden 35'inin spor müsabakaları için KKTC'den, diğer 30'unun da uygulama eğitimi için geldiği öğrenildi.

KKTC, İsias Otel davası için savcı görevlendirdi

APARTMANDAN OTEL YAPMIŞLAR

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında otelin daha önceden apartman olduğu ortaya çıktı. İki apartmanın birleştirildiği, kolonların kesildiği, otelin yapı denetiminden geçemediği için mühürlendiği ancak bir süre sonra tekrar faaliyete geçtiği belirlendi.

KKTC, İsias Otel davası için savcı görevlendirdi

BETON ELDE DAĞILIYOR

Otelin beton kalitesinin bariz bir şekilde düşük olduğu, dere çakılı ve kumu kullanıldığı tespit edildi. Raporda, beton karışımının elle yapılan kontrolde dahi kolaylıkla dağıldığı yazıldı.

SAHİPLERİ TUTUKLANDI

Bu bilgiler sonrası işletmenin sahipleri Ahmet Bozkurt, Efe Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ile yöneticileri Ulviye Bozkurt ve Şule Özbek gözaltına alındı. Ulviye Bozkurt ile Şule Özbek yurt dışı yasağı konup adli kontrol şartıyla serbest kalırken diğerleri tutuklanarak Şanlıurfa Siverek Cezaevine gönderildi. 

KKTC, İsias Otel davası için savcı görevlendirdi

AİLELER DİNLENECEK

Öte yandan, bugün yeni bir gelişme yaşandı. KKTC, devam eden dava için savcı görevlendirdi. Bu talebin, Adıyaman Savcılığından gelen adli yardımlaşma talebi doğrultusunda olduğu belirtildi. Bu kapsamda ölen 35 sporcunun yakınlarının ifadelerine başvurulacak. Elde edilecek deliller dava dosyasına konulacak.

(İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...