Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Köfteci Yusuf'a kumpas mı kuruldu! Bakanlık açıkladı, firma reddetti

Köfteci Yusuf'a kumpas mı kuruldu! Bakanlık açıkladı, firma reddetti
Fotoğraf Başlığı Köfteci Yusuf'a kumpas mi kuruldu! Bakanlik açikladi, firma reddetti

Türkiye genelinde 278 restoranı bulunan Köfteci Yusuf’un döner ve pişmiş köftesinde domuz eti tespit edildi. Yaşanan durum sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Halk, restoranlardan ayağını çekerek, satın aldıkları paketli ürünleri iade etmeye çalışıyor. Köfteci Yusuf ise numune alma sürecinin hatalı yapıldığını iddia etti.

Kaydet
a- | +A

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ- Tarım ve Orman Bakanlığı gıda güvenliği konusunda geçtiğimiz haftalarda yeni bir dönem başlattı. Sektörde taklit ve tağşiş yapan firmaları anında ifşa edeceğini açıkladı. Bakanlığın sitesindeki listede birçok tanıdık marka yer aldı. Ancak bu projeden daha çok konuşulan bir konu, gündemi meşgul etmeye devam ediyor. İlk olarak “bir köfte zincirinde domuz eti çıktı” iddiası ortaya atıldı. Bakanlık konuyla ilgili resmî bir açıklama yapmadı. Fakat bu markanın Köfteci Yusuf olduğu öğrenildi. Olay sosyal medyada hızla yayıldı ve 42 ilde 278 şubesi bulunan markaya boykot başladı. İfşa sonrası birçok restoranın boşaldığı görüldü. Tepkiler çığ gibi büyüdü. Tüketiciler hazır aldıkları ürünleri de iade etmek istedi. Ancak markanın sattığı paketli; sucuk köfte ve kavurma gibi ürünleri iade almadığı belirtildi.

BAKMADAN GEÇME
Halka domuz eti yedirmişti! Köfteci Yusuf
HABER

Halka domuz eti yedirmişti! Köfteci Yusuf'un dev şubesi sinek avlıyor

BAKANLIK İKİ KEZ ÜSTÜNE GİTTİ

Alınan bilgiye göre Köfteci Yusuf’un ilk olarak Düzce’deki restoranında geçtiğimiz şubat ayında numune alındı. Öncelikle dönerden alınan numunede ‘domuz genine’ rastlandı. Bakanlık aradan bir hafta geçtikten sonra ikinci numuneyi de başka bir şubesinden aldı. Bu kez pişmiş köfteden alınan numunede de domuz genine rastlandı. Bakanlık yetkilileri ilk olarak suç duyurusunda bulundu. Para ve kapatma cezası ile ilgili adımlar atılırken, Köfteci Yusuf’un sahibi Yusuf Akkaş mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bunun üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taklit ve tağşiş listesinde markanın ismi yer alamadı.

BAKMADAN GEÇME
HABER

'Köfteci Yusuf' skandalının ardından 'Tekin Usta' şoku! Müşterileri 'keçi sütü' diyerek kandırmışlar

KAMERA KAYITLARI YOK

Ürünlerinde domuz eti kullandığı tespit edilen raporla gündem olan Köfteci Yusuf’tan açıklama geldi. Yaşananları ‘karanlık kumpas’ olarak nitelendiren şirket, konuya ilişkin olarak “Ürünlerimizde asla domuz eti kullanılmamıştır. Numune alma sırasında hata yapılmıştır. Olumsuz sonuçlar tarafımıza usule aykırı bir şekilde çok geç bildirildiğinden bu izlenebilirliği gerekli ölçüde sağlayamamaktayız. Nitekim bu izlenebilirliğin en şeffaf ve kabul edilebilir aşaması kamera kayıtlarının incelenmesi olacağından numune alınan partinin bahsettiğimiz süreçlerine ilişkin kamera kayıtlarına ulaşmamız mümkün olmamıştır. Eğer ki direkt bildirim yapılmış olsaydı kamera kayıtlarımız başta olmak üzere tüm süreçlerimiz kontrol edilirdi ve böylelikle alınan numunenin izlenebilirliği tam olarak sağlanabilirdi” diyerek sonuçları reddetti.

BAKMADAN GEÇME
Ürünlerinde domuz eti tespit edilen Köfteci Yusuf
HABER

Ürünlerinde domuz eti tespit edilen Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş sessizliğini bozdu

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.