Kurtulmuş depremzedelere hakarete ‘İğrenç’ diyerek tepki gösterdi: İnsanlık dışı bir şeydir

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kurtulmuş depremzedelere hakarete ‘İğrenç’ diyerek tepki gösterdi: İnsanlık dışı bir şeydir

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, depremzedelere edilen hakaretlere tepki gösterdi. Kurtulmuş, 'Ağır konuşmam ama bu şekilde takınılan tavır bir tek kelimeyle tarif et derseniz iğrençtir. Bu insanlık dışı bir şeydir.' dedi.

Kurtulmuş, CNN Türk'te gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İkinci tura kalan seçimlerle ilgili vatandaşların tercihlerine saygı duyduklarını belirten Kurtulmuş, "Yüzde 50 artı 1 olsaydı iyiydi de 49,5 oldu kötü diyemeyiz. Bu seçmenin iradesine haksızlık olur, saygısızlık olur. Siyasi hayatımız boyunca, 'Sandıktan çıkan karar ne olursa olsun baş göz üstüne.' dedik. Onun üstüne bir tek söz söylemeyiz. Ama ilk turu değerlendirmek gerekirse ilk turun kesin galibi, Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'dır. İlk turun kesin galibi Cumhur İttifakı'dır, AK Parti'dir. AK Parti de en yakın rakibinden 10 puandan fazla bir farkla öndedir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için yeniden millete müracaat edileceğini söyleyen Kurtulmuş, "Öyle görünüyor ki ikinci turda Cumhurbaşkanı'mız bu sefer oylarını çok daha fazla artırarak yeniden cumhurbaşkanı seçilecek." ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, seçimlere katılıma ilişkin bir soru üzerine, "İsteriz ki çok daha yüksek katılım olsun ama şunu da herhalde tespit etmek lazım, dünyada demokrasinin beşiği olduğunu iddia eden ülkelerde katılım oranları yüzde 40, yüzde 50'lerde sürünürken Türkiye'de bu seçimde yüzde 88'in üstünde bir katılım olmuştur. Yani millet siyasete 'ilgisiz kaldı, katılmadı' demek haksızlıktır, milletimize yapılan haksızlıktır." karşılığını verdi.

"CHP'NİN SEÇMENİ BİLE CHP'NİN YÖNETİCİLERİNDEN DAHA AKILLI DAVRANMIŞTIR"

Seçim akşamı algı oluşturmaya, vatandaşın iradesi üzerine ipotek koymaya çalışanın "CHP'nin adamları" olduğunu belirten Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Özellikle iki büyükşehir belediye başkanının ellerinde sonuçlar olmasına rağmen, en azından kendilerine yakın haber ajansı üzerinden de Yüksek Seçim Kurulu verilerinin aynısına sahip olmalarına rağmen 'Seçimi biz kazandık, her ilde öndeyiz' gibi bir büyük yalanı ortaya atarak, 'oylar çalınıyor' şeklinde bir palavra ortaya atarak hem sorumsuz davranmışlar hem de maalesef Türkiye'de olabilecek birtakım karışıklıklara kapı araladılar. Allah'tan CHP'nin seçmeni bile CHP'nin yöneticilerinden daha akıllı davranmıştır, daha sağduyulu davranmıştır ve bu provokatif çağrılara kimse itibar etmemiştir."

"VERİLERİMİZİN, YSK'NİN, ANADOLU AJANSININ VERİLERİYLE PARALEL GİTTİĞİNİ GÖRDÜK"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'in görevden alınmasına ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş, CHP'nin kabiliyetsizliğinin, bir kişinin "başına patladığını" söyledi.
AK Parti'nin, Sonuç Alım Sisteminin (SAS) bu seçimde mükemmel işlediğini, hemen verilerin girildiğini belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:
"Bu verilerin, Yüksek Seçim Kurulunun, Anadolu Ajansının verileriyle paralel gittiğini gördük. Dolayısıyla biz zaten resmi sonuçlar ya da gayriresmi sonuçlar açıklanmadan evvel onu zaten biliyorduk. Çünkü kendi kayıtlarımızla bunu teyit ediyorduk. Ama CHP bunu yapamadığı için bu sefer algıya başvurdular. Kendileri de biliyorlardı. Anka Haber Ajansının sonuçlarının ne olduğunu, Anadolu Ajansının sonuçlarını nasıl teyit ettiğini gayet iyi biliyorlardı. Ama bunu örtmek için algı yapmaya çalıştılar. Ama esas örtemedikleri şey, CHP'nin, sandık tutanaklarını toparlamak ve bir sistem kurarak sonuçları elde edebilmek konusundaki başarısızlığıdır. Bunu da bir kişiye fatura ederek yeni bir kampanya ekibi ya da yeni bir strateji ekibi partiye koydukları konuşuluyor."

"BU İNSANLIK DIŞI BİR ŞEYDİR"

"Deprem bölgesinden Erdoğan'a ve AK Parti'ye çok yüksek oy çıkması üzerine depremzedelerin hedef alınması konusuna yorumunuz nedir?" sorusuna karşılık Kurtulmuş, depremzedelere karşı böylesine takınılan tavrın "iğrenç" olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, "Bu insanlık dışı bir şeydir. Siyaset filan onları bir kenara koyduk. Yani böyle bir şey olabilir mi? İnsanlar zaten hayatta zor kalmışlar. Çoğunun aileleri, evleri, geçmişleri yok olmuş. Yeniden bir gelecek hayali kurmaya çalışıyorlar. Bütün Türkiye seferber olmuş depremzedelere yardım etmeye çalışırken 'Niye siz bize oy vermediniz?' Aşağılık adamlar eski kafayla devam ediyor. Gerici, örümcek kafa, yobaz bir zihniyet bu zihniyet." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...