Kütahya'da 5 büyüklüğünde deprem

Düzenleyen:
Kütahya'da 5 büyüklüğünde deprem

GÜNDEM Haberleri

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı, çevre illerden de hissedilen deprem sonrası herhangi bir olumsuz bir ihbar gelmediğini açıkladı. 5 büyüklüğündeki depremin ardından 16 artçı sarsıntı daha meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 14.04'te merkez üssü Kütahya'nın Altıntaş ilçesi olan 5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem 7,16 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Depremin çevre illerden de hissedildiği bildirildi.

Kütahya'da 5 büyüklüğünde deprem

AFAD, Kütahya'da meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem sonrasında 16 artçı sarsıntı kaydedildiği bildirildi. Depreme ilişkin hazırlanan ön değerlendirme raporunda ana şoktan saat 14.59'a kadar geçen zamanda, büyüklükleri 1 ile 2,5 arasında değişen 16 artçı deprem kaydedildi. Depremin belirgin süresi ise 3,17 saniye olarak hesaplandı.

Depremin merkez üssüne en yakın 5 yerleşim yeri, Altıntaş'ın Osmaniye, Beşkarış, Murathanlar, Genişler, Yolçatı köyleri olarak belirlendi. Merkez üssüne en yakın 5 il merkezi ise Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Eskişehir, Bilecik olarak sıralandı.

Öte yandan, raporda depremin hangi faydan kaynaklandığının yapılacak ayrıntılı sismolojik ve saha çalışmalarıyla belirleneceği kaydedildi.

VATANDAŞLAR KENDİLERİNİ DIŞARI ATTI

Korkutan deprem Afyonkarahisar’da da hissedildi. Deprem anında binalar sallanırken vatandaşlar kendini dışarı attı. Bazı vatandaşlar depreme namazda yakalanırken, bazıları ise bankada işlem yaptırdığı sırada depreme yakalandı. İhsaniye ilçesinde ise bir ahırın duvarı yıkıldı ve bir binadaki güneş enerjisi paneli zarar gördü.

"OLUMSUZ BİR İHBAR ULAŞMAMIŞTIR"

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde saat 14.04'te 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibariyle olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır. Alanda tarama çalışmalarına devam edilmektedir. Geçmiş olsun" açıklamasında bulundu.

Kütahya'da 5 büyüklüğünde deprem

KÜTAHYA VALİSİ: UFAK TEFEK HASARLAR VAR

Depremin merkez üssünün Aydınlar köyü civarı olduğunu söyleyen Kütahya Valisi Ali Çelik, depremin ardından bazı binalarda küçük çapta hasarlar meydana geldi.

İlçe merkezinde bir binanın balkonundan 3-5 tuğlanın düştüğünü, Beşkarış köyünde de 2-3 evin bacalarında döküntüler olduğunu belirten Çelik, "Hiçbir yaralımız ve bir sıkıntımız yok, ufak tefek hasarlar var" dedi.

Çelik, hasar tespit komisyonunun bölgeye ulaşarak incelemelerine başladığını anlattı.

Çevre ve Şehircilik ile İl Afet ve Acil Durum (AFAD) müdürlüklerine bağlı ekiplerin de sahada olduğunu, köy köy gezdiklerini dile getiren Çelik, "Tüm köylerimizdeki muhtarlarla görüştük. Herhangi bir can kaybı yok. Binalarda ufak tefek çatlaklar ve yarıklar var, o da çok sayıda değil. Bunların da hızlı şekilde tespitlerini yapıyoruz." diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...