Lastik botla umuda yolculuk yarım kaldı: Datça’da 30 kaçak göçmen yakalandı!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Lastik botla umuda yolculuk yarım kaldı: Datça’da 30 kaçak göçmen yakalandı!

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Muğla’dan Yunanistan’a geçmeye çalışan 30 kaçak göçmen yakalandı. Datça açıklarında tespit edilen göçmenler Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Ülke genelinde kaçak göçle mücadele aralıksız sürüyor. Bu kapsamda yürütülen denetimlerle ülke içerisinde kaçakçılığa geçit verilmiyor. Kaçak göçle ilgili ihbarları değerlendiren ekiplerin bu kez adresi Muğla’ydı.

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine bölgeye Sahil Güvenlik botu sevk edildi.

Hareket halindeki lastik bot durdurularak içinde 30 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan düzensiz göçmenler işlemlerinin adından Ula Geri Gönderme Merkezine teslim edildiler.

KAÇAK GÖÇLE MÜCADELE

Kaçak göçmenlerle mücadele kapsamında operasyonlar gerçekleşmeye devam ediyor. Son olarak Ezine ilçesinde Sahil Güvenlik Mobil Radarı (MORAD-7) tarafından karada ve denizde bir grup kaçak göçmen olduğu tespit edildi.

Sahil Güvenlik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Timi tarafından karada Afganistan uyruklu 22 kaçak göçmen yakalandı. Denizde ise Sahil Güvenlik botu ‘TCSG-913’ tarafından hareket halinde durdurulan lastik bot içinde Afganistan uyruklu 39 kaçak göçmen yakalandı.

Yakalanan toplam 61 kaçak göçmen, işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...