Mantar toplamaya gittiler, Rus İHA'sı buldular

Mantar toplamaya gittiler, Rus İHA'sı buldular
Başlık ResmiMantar toplamaya gittiler, Rus IHA'si buldular

Gümüşhane’de mantar toplamaya giden vatandaşlar dağlık arazide Orlan-10 modeli olduğu değerlendirilen Rus İHA'sı buldu. Rus İHA'sının ne zaman düştüğü belirlenemedi.

Kaydet
|

Rusların İHA'sı Gümüşhane'nin dağlarında görüldü. Kürtün ilçesinin Tilkicek köyü ile Kazıkbeli Yaylası arasındaki dağlık araziye mantar toplamaya giden vatandaşlar mantar için gitmişlerdi ama buldukları bir cisim onları hayrete düşürdü. Çünkü o cisim hasar almış küçük bir uçağa benziyordu. Durumu hemen güvenlik güçlerine bildiren vatandaşlar ekiplerin gelmesini bekledi.

Bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri kanat açıklığı yaklaşık 3 metre olan İHA’nın Rus yapımı silahsız keşif amaçlı Orlan-10 modeli olduğunu belirledi.

SAVAŞ NEDENİYLE DÜŞMÜŞ OLABİLECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR

Bin 400 kilometre menzilli İHA’nın savaş nedeniyle Ukrayna bölgesinden veya Suriye bölgesinden sinyal koptuktan sonra kendi kendine bu bölgeye kadar gelip düştüğü değerlendiriliyor.

ANKARA GÖNDERİLDİ

Güvenlik güçleri tarafından olay yerinden alınan İHA, incelenmek üzere Ankara’ya gönderildi.

BAKMADAN GEÇME
Türkiye’nin ilk başörtülü İl Cumhuriyet Başsavcısı Gümüşhane’ye atandı
HABER

Türkiye’nin ilk başörtülü İl Cumhuriyet Başsavcısı Gümüşhane’ye atandı

BAKMADAN GEÇME
Yaralı askerden acı haber: Şehit ateşi Gümüşhane’ye düştü
HABER

Yaralı askerden acı haber: Şehit ateşi Gümüşhane’ye düştü

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.