Meclis CHP'nin çağrısıyla tatilden dönüyor: Gündem KDV ve ÖTV zamları

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Meclis CHP'nin çağrısıyla tatilden dönüyor: Gündem KDV ve ÖTV zamları

GÜNDEM Haberleri

Meclis, CHP'nin isteğiyle bugün olağanüstü toplanıyor. 15 Temmuz'da tatile çıkan vekillerin gündeminde KDV ve ÖTV zamları olacak.

Meclis'in 15 Temmuz'da tatile girdiği gün, akaryakıt fiyatlarında ÖTV kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Zamların ardından CHP grubu öncülüğünde, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti milletvekilleri, ekonomik gelişmeler ve zamların görüşülmesi üzerine geçtiğimiz günlerde Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı. CHP'nin çağrısı sonrasında TBMM Genel Kurulu bugün olağanüstü toplanacak.

"YETER SAYISI" ARANACAK

Genel Kurul, saat 15:00'da gerçeklecek. Genel Kurul'un açılması sonrasında görüşmelere başlanabilmesi için en az 200 olan toplantı yeter sayısı aranacak. Muhalefet partilerinin mecliste yeter sayısına ulaşmasının ardından, Cumhur İttifakı partilerinin de mecliste yerini alması bekleniyor. 

Görüşmelerde, CHP'nin, "KDV ve ÖTV oranlarının yükselmesi ve temel ihtiyaç üzerindeki fiyat artışı nedeniyle oluşan sorunlara çözüm bulunması amacıyla genel görüşme yapılması." önerisi ele alınacak.

OYLAMA İLE KARAR VERİLECEK

Müzakerelerin sonunda, genel görüşme açılıp açılmamasına, işaretle oylama yoluyla karar verilecek. Yapılacak oylamada, oylamaya katılanların salt çoğunluğunun (151'den az olmamak şartıyla) sağlanması halinde, genel görüşme açılacak. Genel görüşmenin yapılacağı gün, özel gündem olarak Danışma Kurulunca tespit edilecek. İki günden az, 7 günden fazla olmamak kaydıyla genel görüşme için gün belirlenecek. Genel Kurul'un açılmasının ardından toplantı yeter sayısı sağlanamaması halinde ise olağanüstü toplanma çağrısı düşecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...