Mehmetçik kurtardı!

Mehmetçik kurtardı!
Başlık ResmiMehmetçik kurtardi!

Van'ın Başkale ilçesindeki bir vadide mahsur kalan Afganistan ve Pakistan uyruklu 130 kişiyi Mehmetçik kurtardı.

Kaydet
|
Türkiye-İran sınırının güvenliğini sağlayan Başkale 4. Hudut Tabur Komutanlığı Sualtı Hudut Bölük Komutanlığı ekipleri, termal kameralarla keşif ve gözetleme faaliyeti sırasında bir grubun yurda izinsiz girdiğini belirledi. Kaçakların sınır hattında bir vadide mahsur kaldığını tespit eden Mehmetçik, bölgeye operasyon düzenledi. Hava sıcaklığının eksi 10 dereceye düştüğü bölgeye bir saatte ulaşan askerler, Afganistan ve Pakistan uyruklu 36'sı çocuk 130 sığınmacıyla karşılaştı. Soğuktan donmak üzere olan çocukları battaniyelere sarıp ve yabancı uyruklu kaçaklara üzerlerindeki parkaları giydiren Mehmetçik, onlara Sualtı Hudut Bölüğünde misafir ederek, yemek, çay ve süt ikramında bulundu.

Başkale Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından yatılı ilköğretim bölge okulunun yatakhanesinde misafir edilen kaçak şahısların, sınır dışı işlemleri için İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine gönderileceği öğrenildi.

BİR HAFTADA 350 SIĞINMACI YAKALANDI

Türkiye'nin İran'la en uzun sınırına sahip Van'da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 6. Hudut Alay Komutanlığı ekiplerince titizlikle yürütülen hudut emniyeti faaliyetlerinde son bir haftada 350 şahsın yakalandığı belirtildi. Zorlu arazi şartları ve iklim koşullarında Türkiye-İran sınır hattını gece gündüz kontrol altında tutan hudut birlikleri, kaçakçılık faaliyetlerinin yanı sıra sınırı izinsiz geçmek isteyenlere de göz açtırmıyor.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.