Mersin'deki karı kocadan duygulandıran hareket! Umre paralarını depremzedelere yolladılar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Mersin'deki karı kocadan duygulandıran hareket! Umre paralarını depremzedelere yolladılar

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş'ta olan deprem Türkiye'yi derinden sarstı ve 81 il tek yürek olduğu gibi depremzedeler için harekete geçti. Hem yurt dışından hem de yurttan çok sayıda yardım toplandı deprem bölgeleri için. Bu yardımlardan birini de Mersinli çift yaptı. Karı koca umre ziyaretleri için biriktirdikleri parayı depremzedelere bağışladı. Öte yandan Tarsus'un Boğazpınarı köyünden kadınlar  deprem bölgelerine götürülmek üzere çok sayıda ekmek yaptı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin acı boyutu her geçen gün daha da artıyor. Binlerce vatandaşıj hayatını kaybettiği depremde 40 bini aşkın vatandaş yaralandı. Türkiye tek yürek oldu ve deprem bölgeleri için harekete geçti. Çok sayıda yardım toplandı ve bunlar depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı. Bir yardımda Mersin'in Tarsus ilçesinde ikamet eden çiftten geldi.

Çakırlı Mahallesi’nde ikamet eden Hasan (57) ile eşi Fatma Şen (58), 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından Türkiye Diyanet Vakfı yetkilileriyle irtibata geçip umre için biriktirdikleri 56 bin 994 lirayı depremzedelere iletilmesi için TDV Tarsus Şubesi yetkililerine telim etti.

Mersin'deki karı kocadan duygulandıran hareket! Umre paralarını depremzedelere yolladılar

DEPREMZEDELER İÇİN EKMEK YAPTILAR

Böyle kötü günde bir nebze de katkı sağlamak istediklerini belirten Şen çifti şöyle konuştu:

Rabbim ülkemize bir daha böyle bir afet göstermesin. Gün birlik günü, gün dayanışma günü. Bizde katkımız olsun diye umre için olan paramızı bağışlıyoruz. Rabbim ülkemizi afetlerden korusun.

Öte yandan Tarsus’a bağlı Boğazpınarı köyü kadınları, deprem bölgesine gönderilmek üzere bir araya gelip, ekmek ve mayalı çörek yaptılar.(İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...