Meteoroloji açıkladı, Türkiye sıcaklık rekoru kırıldı: Tam 50 dereceyi gördü!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Meteoroloji açıkladı, Türkiye sıcaklık rekoru kırıldı: Tam 50 dereceyi gördü!

GÜNDEM Haberleri

Meteoroloji verilerine göre, Hatay'ın Hassa ilçesinde termometreler dün 50 dereceyi gösterdi. Böylece Türkiye'de yaşanan en yüksek sıcaklık rekoru kırılmış oldu. Bundan önceki en yüksek sıcaklık 49.1 dereceyle Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanmıştı.

Türkiye'de ölçülmüş en yüksek sıcaklık meteoroloji verilerine göre,  20 Temmuz 2021 tarihinde 49.1 dereceyle Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanmıştı. Dün bu rekor Hatay'ın Hassa ilçesinde kırıldı. Termometreler tam 50 dereceyi gösterdi.

Hassa ilçesinde dün yaşanan rekor sıcaklığın ardından kent merkezi ve çarşı boş kaldı. Sıcaktan bunalan vatandaşlar, çareyi Aktepe Mahallesi'nde bulunan Karapınar doğal kaynak suyuna giderek aradı.

Karapınar Gölü'ne sıcak havadan kaçmak için geldiklerini ifade eden Muhammet Kahya, “Hassa’da yanıyoruz, suya girerek çözüm buluyoruz. Bayağı serinledik, donduk şu an. Hava çok sıcak” ifadelerini kullandı.

Meteoroloji açıkladı, Türkiye sıcaklık rekoru kırıldı: Tam 50 dereceyi gördü!

SUYA GİRİP ÇIKIYORSUN ÜZERİN 5 DAKİKA SONRA KURUYOR

Suya girip çıktıktan sonra sıcak havanın etkisiyle üzerinin hemen kuruduğuna dikkat çeken Mehmet Altekin, "Şu an hava çok sıcak. Ben de serinlemek için Karapınar’a geldim. İdare edecek kadar serinledim. Suya girip çıkıyorsun, üzerin 5 dakika sonra kuruyor. Çok felaket kavurucu bir sıcak var” şeklinde konuştu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...