Meteoroloji saat verdi: İstanbul dahil 12 kentte sarı ve turuncu alarm (4 Kasım 2023 hava durumu)

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Meteoroloji saat verdi: İstanbul dahil 12 kentte sarı ve turuncu alarm (4 Kasım 2023 hava durumu)

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Hafta sonu planı yapanlara Meteoroloji'den kritik uyarı geldi, sağanak ve fırtına beklenen iller belli oldu. İstanbul dahil 12 kentte sarı ve turuncu alarm verildi, sel ve su baskınları ile hortuma karşı tedbir alınması gerektiği belirtildi. İşte günün hava tahminlerine dair detaylar...

Son dakika hava durumu haberi: Hafta sonu planı yapanlar '4 Kasım-5 Kasım hava durumu nasıl olacak' sorusunun cevabını merak ederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü günün tahminlerini paylaştı. Yurdun birçok bölgesinde sağanak beklendiğini açıklayan Meteoroloji, İstanbul dahil olmak üzere 8 ilde sarı ve 4 ilde turuncu kodlu alarm verdi. 

4 KASIM (BUGÜN) HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; öğle saatlerinden sonra Marmara, Kıyı Ege, Kütahya, Antalya, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis görülecek.

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgârın; Marmara’nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-70 km/saat), Trakya kesimi ile Çanakkale çevrelerinde yer yer kısa süreli kuvvetli ve tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji, 8 kenti sarı ve 4 kent6i turuncu kod ile uyardı, Yapılan açıklamada, "Yağışların; Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Sarı kod ile uyarılan iller Aydın, Balıkesir, Bursa, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Manisa ve Yalova olurken, turuncu kodlu iller ise Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ oldu.

Meteoroloji saat verdi: İstanbul dahil 12 kentte sarı ve turuncu alarm (4 Kasım 2023 hava durumu)
4 Kasım 2023 MGM hava durumu tahmin haritası

İL İL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

ANKARA °C, 24°C
Parçalı bulutlu

İSTANBUL °C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde il geneli, gece saatlerinde Anadolu Yakası sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR °C, 29°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

BURSA °C, 30°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Anadolu Yakası sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EDİRNE °C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA °C, 24°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yerel kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ADANA °C, 28°C
Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 25°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY °C, 27°C
Parçalı bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 26°C
Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu

KAYSERİ °C, 24°C
Parçalı bulutlu

KONYA °C, 25°C
Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu

BOLU °C, 24°C
Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SAMSUN °C, 27°C
Parçalı bulutlu

TRABZON °C, 24°C
Parçalı yer yer çok bulutlu

ERZURUM °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu

GAZİANTEP °C, 25°C
Parçalı bulutlu

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...