Milli Savunma Bakanlığı paylaştı! İşte Marmaris'te yanan bölgelerin uydu görüntüsü

Düzenleyen:
Milli Savunma Bakanlığı paylaştı! İşte Marmaris'te yanan bölgelerin uydu görüntüsü

GÜNDEM Haberleri

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangının 4 bin 500 hektarlık ormanlık alan yanmıştı. İşte o yanan bölgeler Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Göktürk-1 uydusu ile uzaydan görüntülendi.

Marmaris'te 3 gün önce çıkan yangına dakikalar içinde müdahale edilmiş ve yangın ters rüzgar etkisiyle bir türlü sönmemişti. Binlerce hava ve kara aracı müdahalesiyle yangın 3 günün sonunda kontrol altına alınabildi. Sabah saatlerinde açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi yangını tamamen kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarına başlanıldığını duyurmuştu.

Yangını çıkardığı belirlenen ve ormanda baygın halde bulunan Sacit Ayhan, sorguda suçunu itiraf ederken Ayhan’ın acılı babası Kadir Ayhan, ‘Keşke kendini yaksaydı da ormanları yakmasaydı’ diyerek feryat etti. Yangının kundakçısı Sacit Ayhan ise önce yakalanmış ve gözaltına alınmıştı. Ardından adliyeye sevk edilen Ayhan tutuklanarak cezaevine yollanmıştı. 3 gün süren yangında ise toplamda 4 bin 500 hektarlık alan resmen kül oldu. 

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI FELAKETİ GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Marmaris'te kontrol altına alınan yangında zarar gören bölgelerin Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Göktürk-1 uydusu ile uzaydan görüntülendiği bildirildi.

Açıklamada, Harita Genel Müdürlüğünce kullanıma hazır hale getirilen görüntülerin, ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşıldığı belirtildi. İşte yangından geriye kalan içleri sızlatan uydu görüntüsü...

Milli Savunma Bakanlığı paylaştı! İşte Marmaris'te yanan bölgelerin uydu görüntüsü

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...