Teröre geçit yok! Son bir haftada 44 terörist etkisiz

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Teröre geçit yok! Son bir haftada 44 terörist etkisiz

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "1 Ocak’tan itibaren Terörle Mücadele Harekâtı bölgesinde 44’ü son bir haftada olmak üzere bin 229 terörist etkisiz hâle getirtildiğini açıkladı. 24 Temmuz 2015 tarihinden bu yana ise etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 38 bin 572’ye ulaştı." denildi.

Millî Savunma Bakanlığı'nın faaliyetleri başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin olarak haftalık basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirilen toplantıda şu bilgiler paylaşıldı.

SON BİR HAFTADA 44 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bu kapsamda, Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil, 1 Ocak'tan itibaren terörle mücadele harekatı bölgesinde 44'ü son bir haftada olmak üzere 1229 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 38 bin 572'ye ulaştı.

Teröre geçit yok! Son bir haftada 44 terörist etkisiz

Mehmetçiğin, büyük bir fedakarlık ve gayretle yürüttüğü bşaarılı mücadele sonucu terör örgütüne ağır darbe vurulduğunun aktarıldığı açıklamada, örgütün hareket etme kabiliyetinin bitme noktasına getirildiği vurgulandı.

"TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK VURGUSU

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bugüne kadar komşularımızın ve tüm dünyanın gözü önünde icra ettiği bütün harekât ve operasyonlarda uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız kapsamında sadece teröristleri hedef almakta; sivillerin, tarihî, dinî ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için azami dikkat göstermekte, hiçbir ordunun göstermediği bir duyarlılık sergilemektedir.

Teröre geçit yok! Son bir haftada 44 terörist etkisiz

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin son derece onurlu ve şeffaf bir şekilde sürdürdüğü terörle mücadeleyi lekelemek ve başarısına gölge düşürmek isteyen çevrelerce gerçekleştirilen kara propaganda ve dezenformasyon çabalarına karşın kahraman ordumuz; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehitlerinin kanını yerde bırakmayacak, terörle mücadelesini tek bir terörist kalmayıncaya kadar aynı azim ve kararlılıkla sürdürecektir. Diğer yandan Bakanlığımız, FETÖ ile mücadelesini de yeni bilgi, belge ve veriler ışığında kararlılıkla sürdürmektedir, sürdürecektir."

"HUDUTLARDA 367 ŞAHIS YAKALANDI"

Toplantıda, hudut güvenliği ile ilgili de bilgilendirme yapıldı. Cumhuriyet tarihinin en yoğun tedbirleri ve tesis edilen çok katmanlı emniyet sistemi ile korunan hudutlarda, son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 367 şahsın yakalandığı kaydedildi.

Bu şahıslardan 24'ünün FETÖ mensubu olmak üzere 36'sının terör örgütü üyesi olduğu ifade edilen açıklamada, 2 bin 828 şahsın da hududu geçmeden yakalandığı aktarıldı.

Böylece yıl içerisinde hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 6 bin 890'a yükselirken, yakalanan şahıslardan 340'ı FETÖ mensubu olmak üzere toplam 487 terör örgütü mensubu kolluk kuvvetlerine teslim edildi. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 153 bin 412 oldu. Ayrıca yıl başından bu yana icra edilen operasyonlarda toplam 4 bin 869 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.

“ERMENİSTAN'IN UZATILAN BARIŞ ELİNİ TUTMASINI TEMENNİ EDİYORUZ”

Hâlihazırda Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Azerbaycan ordusunun modernizasyon ve eğitim faaliyetleri ile Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelerde mayın/el yapımı patlayıcı arama ve imha faaliyetlerine destek vermeye devam etmektedir.

Kafkasya bölgesinin barış içinde geleceğe emin adımlarla yürüyeceğine inanıyor, Ermenistan'ın uzatılan barış elini tutmasını temenni ediyor, Azerbaycan ve Ermenistan arasında kalıcı barışın tesis edilmesine yönelik samimi çabaları desteklediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.

Teröre geçit yok! Son bir haftada 44 terörist etkisiz

"AZERBAYCAN'IN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

"İki devlet, tek millet" anlayışıyla kederde ve kıvançta bir ve beraber olduğumuz Azerbaycanlı kardeşlerimizin haklı davalarında, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm imkânlarımızla yanlarında olmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle 15 Eylül Bakü'nün düşman işgalinden kurtuluşunun 105'inci yıl dönümünü şimdiden kutluyor, Nuri (Killigil) Paşa'yı ve komutasındaki Kafkas İslam Ordusu'nun kahraman şehit ve gazilerini rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...