Muğla ve Balıkesir'deki orman yangınları kontrol altına alındı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Muğla ve Balıkesir'deki orman yangınları kontrol altına alındı

GÜNDEM Haberleri

Muğla'nın Bodrum ve Menteşe ilçeleri ile Balıkesir Kazdağları'nda yangın çıktı. Bodrum'daki Ali Kelle Ormanı'nın büyük bir kısmı küle döndü, Menteşe'de alevler kısa sürede kontrol altına alındı. Kazdağları'nda ise yangının yayılması hızlıca engellendi.

Muğla Bodrum Ortakent Mahallesi'ndeki Ali Kelle Ormanı'nda saat 18.00 sularında yangın çıktı. Kuvvetli rüzgar sebebiyle alevler geniş bir alana yayıldı. Dumanları fark eden vatandaşlar, itfaiye haber verdi. İhbar sonrası bölgeye kara ekiplerinin yanı sıra havadan da 3 helikopter ve 2 uçak görevlendirildi. 

KAPLUMBAĞALARI YANMAKTAN KURTARDILAR

Yangın esnasında bölgedeki trafolarda küçük çaplı patlamalar yaşandı. Ekipler, alevlerin yerleşim yerlerine sıçramaması için yoğun çaba sarf ederken Bitez'de bazı yollar trafiğe kapatıldı. Vatandaşlar da bahçe hortumları destek verirken alevler kontrol altına alındı. Geniş bir alan küle dönerken 10 kaplumbağa tatilciler tarafından kurtarıldı.

MENTEŞE'DE DE ORMAN ALEV ALDI

Menteşe ilçesi Kızıldağ mevkiinde yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda başlayan yangına havadan ve karadan müdahale edildi. 6 helikopter, 4 uçak, karadan 7 arazöz, 3 su tankeri ile 1 dozer ve çok sayıda yangın söndürme işçisiyle yürütülen çalışma sonuç verdi. Alevler kontrol altına alındı, soğutma çalışması sürüyor.

KAYNAK YAPARKEN KAZDAĞLARI'NI YAKIYORLARDI

Balıkesir'in Edremit ve Havran ilçeleri arasında Kazdağları Hanlar bölgesi Kumluca mevkiindeki bir çiftlikte de kaynak yapıldığı esnada sıçrayan kıvılcımlar ağaçları tutuşturdu. Kumluca Orman Yangın İstasyonu'nun karşısında çıkan yangına kısa sürede ekipler ve vatandaşlar müdahale etti. Alevlerin ormanlık alana doğru ilerlemesinin ardından merkezden destek istendi. Yangın, 6 arazöz, 2 su tankeri, 2 uçak, 1 helikopter ile yer işçilerinin havadan ve karadan yaptığı müdahalenin ardından ormana sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...