Netanyahu, Erdoğan'ın sözlerini hazmedemedi! Küstah cevaba Dışişleri'nden tepki geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Netanyahu, Erdoğan'ın sözlerini hazmedemedi! Küstah cevaba Dışişleri'nden tepki geldi

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Günlerdir Gazze'de katliama doymayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İsrail terör devletidir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. Barış Pınarı ve Zeytin Dalı harekatlarını çarpıtarak Erdoğan'ı Türk köylerini bombalamakla istam eden Netanyahu'ya Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki geldi.

İsrail'in, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik kanlı saldırıları devam ederken dünyanın izlediği katliama Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki göstermiş, 'İsrail bir terör devletidir' demişti.

Erdoğan'ın sözlerini hazmedemeyen Netanyahu, Türkiye'nin sınırlarını korumak için meşru hedeflere yönelik düzenlediği operasyonlar üzerinden saldırdı.

"ERDOĞAN KÖYLERİ BOMBALADI"

Netanyahu, "Erdoğan, İsrail'i terör devleti olarak adlandırıyor ancak terör örgütü Hamas'ı destekliyor. Kendisi Türkiye sınırları içindeki Türk köylerini bombaladı." dedi.

Netanyahu'nun küstah açıklamalarına Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki geldi.

"HUKUKTAN SÖZ ETMEYE HAKKI YOK"

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Gerçeklerin dile getirilmesinden rahatsız olan Netenyahu'nun, Sayın Cumhurbaşkanımız hakkındaki asılsız iftiraları, kendi suçlarını örtemeyecektir.

Katliamlarla tarihin kara sayfalarına girmiş İsrailli yetkililerin hukuktan söz etmeye hakları yoktur"

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ? 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, İsrail'in, evlerini terk etmeye zorladığı sivilleri yolda kasıtlı olarak bombalayan bir canilikle, kelimenin tam anlamıyla bir devlet terörü sergilediğini vurgulayarak "Ben şu anda gönlüm ferah, açık olarak diyorum ki İsrail bir terör devletidir. Hamas'ı terör örgütü olarak ifade ediyorsun. Hamas, Filistin'de seçimlere girip seçim kazanan bir siyasi parti. Seçimi kazandıktan sonra da hakkını, haklarını elinden aldınız. İsrail, Amerika birlikte aldılar. Bu gerçekleri görelim. Ama hala benim ülkemde bile Hamas'ın bir siyasi parti olduğunu bilmeyen, anlamayanlar var" demişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...