Niğde'de patates deposunda göçük! 2 ölü, 4 yaralı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Niğde'de bir patates deposunda çökme meydana geldi. Göçükte toprak altında kalan 2 işçi hayatını kaybederken 3'ü ağır 4 işçi yaralandı. Niğde Valisi Cahit Çelik, kazanın nedenini açıkladı. Çelik, "Yer altı deposu yapımı sırasında yaşanan çökme neticesinde oluşan basınç 2 işçinin ölümüne diğerlerinin ise yaralanmasına yol açtı" dedi.

Niğde'de bir patates deposu henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı çöktü. Geniş bir alanda meydana gelen göçükte toprak altında kalan 2 işçi hayatını kaybetti. 4 işçi ise yaralandı. Niğde Valisi Cahit Çelik, kazanın ardından açıklamada bulundu.

PATATES DEPOSU ÇÖKTÜ: 2 ÖLÜ 4 YARALI

Niğde'nin Çarıklı köyünde yapımı devam eden patates deposu henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı çöktü. Geniş bir alanda meydana gelen göçükte toprak altında kalan 2 işçi hayatını kaybederken 3'ü ağır 4 işçide yaralandı.

Niğde'de göçük! 2 ölü, 4 yaralı - 1. Resim

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans; AFAD, itfaiye, jandarma ve arama kurtarma ekibi sevk edildi. Jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken; toprak altından çıkarılan yaralılar ambulanslar ile hastaneye kaldırıldı.

Niğde'de göçük! 2 ölü, 4 yaralı - 2. Resim

İŞÇİLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Olayla ilgili soruşturma sürerken hayatını kaybedenlerin ve yaralıların isimleri de belli oldu. 

Feci olayda Murat Değirmenci ve Murat Aydoğan hayatını kaybederken, Seyfettin Kaya, Muharrem Tanay, Ufuk Ergün ve Alpaslan İpek de yaralandı.

Niğde'de patates deposunda göçük! 2 ölü, 4 yaralı - 3. Resim

NİĞDE VALİSİ KAZANIN NEDENİNİ AÇIKLADI

Niğde Valisi Cahit Çelik 2 işçinin öldüğü, 4 işçinin de yaralandığı göçük alanında incelemelerde bulundu. Vali Çelik, yaşanan kazanın nedenini açıkladı.

Çelik, "Nevşehir'de çok ciddi anlamda yer altı patates depoları var. Burada da bir vatandaşımız kendi tarlasına yer altı patates deposu yapmaya çalışırken maalesef bir çökme neticesinde oluşan basınç, buradaki çalışanları dışarı fırlatıyor. Bundan dolayı da iki tane vatandaşımız vefat ediyor, 4 vatandaşımız da yaralı" ifadelerini kullandı.

YARALI İŞÇİLERİN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Hastanede tedavi altına alınan yaralı işçileri ziyaret ettiğini belirten Vali Çelik, "Maalesef 3 vatandaşımızın da durumu ağır. 1 tanesi entübe edildi, diğer vatandaşımız hafif yaralı." dedi.

VALİ ÇELİK, DEPO YAPACAK VATANDAŞLARI UYARDI

Kaza sonrasında adli sürecin başlayacağını belirten Niğde Valisi Çelik kendi deposunu yapacak vatandaşları uyardı. Henüz gözaltı olmadığını söyleyen Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Buradaki vatandaşlarımızı da şu hususta uyarmak istiyorum. Yer altı patates deposu yaparken jeolojik etüt yapılıp ona göre yapılması gerekiyor. Bundan sonraki süreçte adli bir süreç olacak. Buradaki arkadaşımız gereken etütleri yaptı mı yapmadı mı onu bilemiyorum.

Adli tahkikat neticesinde ortaya çıkacak. Eğer yer altı patates deposu yapılmaya uygunsa yapılması gerekiyor. Aksi takdirde maalesef böyle üzücü olaylar ile karşı karşıya kalabiliyoruz.

Şu an için bir gözaltı yok. Burada hayatını kaybeden ve yaralananlar işletme sahipleri. O anlamda adli tahkikat çerçevesinde savcılık gözaltı işlemi de yapabilir."

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...