O savcının HSK kararnamesiyle görev yeri değişti! İstanbul'dan Adana Cumhuriyet Savcılığı'na tayin oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
O savcının HSK kararnamesiyle görev yeri değişti! İstanbul'dan Adana Cumhuriyet Savcılığı'na tayin oldu

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dün Resmi Gazete'de yayımlanan Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kararnamesi ile 506 savcı ve hakimin görev yeri değiştirildi. Bu karar kapsamında, avukat B. N. T.'nin odasında poz verdiği İstanbul Cumhuriyet Savcısı C.T. de yer aldı. Yayımlanan kararnamede, İstanbul Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan C.T.'nin Adana Cumhuriyet Savcılığı'na atandığı görüldü.

Sosyal medya hesabında geniş bir takipçi kitlesine sahip avukat B.N.T.'nin Çağlayan Adliyesi'nde İstanbul Cumhuriyet Savcısı'nın odasında çekilen fotoğrafı gündem konusu olmuştu.

Avukat, İstanbul Cumhuriyet Savcısı C.T.'nin odasında poz verdiği anı, "Ben asla kaybetmem, ya kazanırım ya öğrenirim" notuyla paylaşmıştı.

Fotoğrafına gelen tepkiler üzerine Instagram sosyal medya hesabını kapatan avukat, "Benim çektirdiğim fotoğraf bir hatıra fotoğrafı gibi. Onu da bir avukat arkadaşım çekti. O sırada savcı odasında değildi biz oda boşken bu fotoğrafı çektirdik. O fotoğrafın altında paylaştığım söz de bir kitap sözü" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

"İSTEDİĞİM GİBİ GİRER ÇIKARIM"

Olayın yankıları sürerken, avukat B.N.T. ise eleştirilere yanıt vererek, "Savcının odasına istediğim gibi girer, istediğim gibi çıkarım. Paylaşılan fotoğrafta oda dolu mu, boş mu, kime ait; bunlar hiç sorgulanmadan izinsiz şekilde kullanıldı" ifadelerini kullanarak fotoğrafın bağlamına dikkat çekti. 

"SAVCI HAKKINDA SORUŞTURMA, AVUKATA SUÇ DUYURUSU"

Söz konusu görüntülerin adliyelerde olmaması gereken görüntüler olduğunu dile getiren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Hem savcı hakkında soruşturma açıldı hem de ilgili avukatla ilgili olarak da baroya suç duyurusunda bulunuldu. Bu tür nahoş görüntülere, fotoğraflara kesinlikle yargımızda müsaade edilemez. Bu tür görüntülerle, yargının da yıpratılmasına müsaade edemeyiz" şeklinde konuştu.

İSTANBUL'DAN ADANA'YA TAYİN OLDU 

Gelişmelerin ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) kararnamesiyle İstanbul Cumhuriyet Savcısı C.T.'nin görev yeri değiştirilerek Adana Cumhuriyet Savcılığı'na atanması dikkat çekti.

HSK'nın yayınlanan son kararnamesiyle 81 ilde 506 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Görev yeri değiştirilen savcılar arasında Çağlayan'da görev yapan C.T. de vardı. Kararnamede, İstanbul Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan C.T.'nin Adana Cumhuriyet Savcılığı'na atandığı görüldü.

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...