Pide fiyatlarına zam gelecek mi? İstanbul için Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu!

Pide fiyatlarına zam gelecek mi? İstanbul için Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu!

GÜNDEM Haberleri

Ramazana sayılı günler kala vatandaşların merak ettiği soruyu İstanbul Ekmek Fırıncıları Esnaf Odası cevapladı. İstanbul'da 2022 yılında Ramazan pidesinin fiyatı 330 gram sade pide için 6 liradan, yumurtalı pide ise 7,5 liradan belirlendi.

Martın ilk yarısını geride bırakırken Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Herkesin bugünlerde en çok merak ettiği şey pide fiyatları oldu. İftar sofranın olmazsa olmazı olan ramazan pidesine zam yapılıp yapılmayacağı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.  Son dönemlerde gıda ürünlerine ve elektrik faturalarına yapılan zamlar sonrası ekmeğin üretim maliyetinin artması fiyatlara yansıdı.  Ekmeğe yapılan zam sonrası gözler pideye çevrildi.

İstanbul Ekmek Fırıncıları Esnaf Odası, pide fiyatlarını açıkladı. Esnaf Odası tarafından verilen bilgilere göre işte güncel pide fiyatları:

330 gram sade pide 6 TL

330 gram yumurtalı susamlı pide 7,5 TL

Sade pidenin kilosu 18,20 TL

PİDEYE YÜZDE 50 ZAM GELDİ

Geçtiğimiz yıl İstanbul'da 365 gram sade pidenin fiyatı 4 TL olarak belirlenmişti. Böylelikle vatandaşlar pideleri bu yıl yaklaşık yüzde 50 zamlı alabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...