PKK'dan skandal açıklama!

PKK'dan skandal açıklama!
Başlık ResmiPKK'dan skandal açiklama!

PKK güdümündeki HDP, Hüda-Par saldırısından devleti sorumlu tuttu!

Kaydet
|
Bugün bir seçim değerlendirmesi yayınlayan HDP Diyarbakır'daki Hüda-Par'a yönelik saldırılardan yine iktidarı sorumlu tuttu. Geçtiğimiz Ekim ayında 50 Hüda-Par üyesini kameraların önünde katleden HDP ve silahlı örgütü PKK, son saldırıları "bizim silahla ne işimiz olur" şeklinde pişkin bir açıklama ile geçiştirmeye çalıştı.

Yıllardır PKK'nın her eylemine destek çıkan, terör örgütünün STK'sı gibi faaliyet gösteren, Genel Başkanı'nın kardeşi Nurettin Demirtaş silahlı örgütün komutanlığını yapan HDP yine skandal bir açıklamaya imzasını attı.

'BİZ YAPMADIK DEVLET PROVAKASYON YAPTI!'

"Seçim sona ermiş olmasına karşın Diyarbakır sokaklarında 90'lı yılları andıran provokasyon girişimlerine, 'enseden kuşun sıkılarak' gerçekleştirilen siyasi cinayetlere tanık oluyoruz. Bu provokasyon, cinayet ve kitlesel katliam girişimlerinin HDP'nin seçim başarısını hazmedemeyen, Kürt halkının iradesine saygı göstermeyen, Diyarbakır halkını sokağa çekerek 'kaos' yaşatmak ve seçim sonuçlarının meşruiyetine gölge düşürmek isteyen bir 'özel örgüt' eliyle gerçekleştirildiğini düşünüyoruz. Tetiği veya pimi kim çekerse çeksin, bütün provokasyon girişimlerinin, işlenen siyasi cinayetlerin siyasi sorumluluğunun 'halkımız istikrarı değil, kaosu tercih etti' diyenlerin omuzlarında olduğunu hatırlatmak isteriz."

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.