Recep Tayyip Erdoğan müzesi açılacak: Müzede hediye edilen eşyalar sergilenecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Recep Tayyip Erdoğan müzesi açılacak: Müzede hediye edilen eşyalar sergilenecek

Gündem Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına vakıf kuruldu. Kurucuları arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çocukları Bilal Erdoğan, Esra Albayrak, Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın yer aldığı vakıf, Erdoğan adına bir müze açılacak ve hediye edilen eşyaları sergileyecek.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Recep Tayyip Erdoğan Vakfı kuruluşuna ilişkin Vakıflar Genel Müdürlüğü ilanı Resmi Gazetede dün yayımlandı. Vakfın mal varlığının 120 bin lira olduğu bildirilen kuruluş ilanında, “Vakfın sona ermesi halinde tasfiyesinden arta kalan mal varlığı, kurucular kurulunun uygun göreceği bir vakıf veya kamu kurumuna devredilir” hükmü yer aldı.

İstanbul'da kurulan vakfın yönetim kurulunda Erdoğan’ın çocukları Necmeddin Bilal Erdoğan, Esra Albayrak, Sümeyye Erdoğan Bayraktar, AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Nuri Aksu, Avukatlar Hüseyin Aydın ve Ahmet Özel yer aldı.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN KÜTÜPHANESİ KURULACAK

Vakıf, İstanbul’da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsına ait veya görevi sırasında kendisine tevdi edilen eşyalardan uygun görülenlerin sergileneceği Recep Tayyip Erdoğan Müzesi kuracak.

Cat Stevens ismiyle yaptığı albümlerle 1960 ve 1970’li yıllara damga vuran İngiliz müzisyen Yusuf İslam’ın Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki konserin ardından Erdoğan’a hediye ettiği gitar, MHP lideri Bahçeli’nin Erdoğan'a üstünde “Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yılında yeni bir fetih yılında 13. Cumhurbaşkanımız olarak mührünüzü vuracağınız inancımla” yazılı plaket ve mühür gibi hediyelerin bu müzede sergilenmesi bekleniyor.

Öte yandan, toplumun eğitim ve kültür seviyesinin yükseltilmesi ile eğitim ve araştırma çalışmalarına katkı sağlanması amacıyla Recep Tayyip Erdoğan Kütüphanesi kuracak olan vakıf, ayrıca bilimsel, kültürel ve sanatsal programlar ile sergiler düzenleyecek.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...