Resmi Gazete'de yayımlandı: İsmail Hakkı Musa, Pekin Büyükelçiliğine atandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Resmi Gazete'de yayımlandı: İsmail Hakkı Musa, Pekin Büyükelçiliğine atandı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin Çin'in başkenti Pekin'deki yeni temsilcisi Büyükelçi İsmail Hakkı Musa oldu. Karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye, Çin'e yeni bir temsilci gönderdi. Pekin Büyükelçiliği'ne Konsolosluk İşleri Genel Müdürü İsmail Hakkı Musa atandı.

KARAR RESMİ GAZETE'DE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen merkeze alındı.

Bu suretle boşalan söz konusu göreve Konsolosluk İşleri Genel Müdürü Musa getirildi.

İSMAİL HAKKI MUSA KİMDİR?

1960'ta Trabzon'da dünyaya gelen İsmail Hakkı Musa, Nancy II Üniversitesi Hukuk, İktisat ve İşletme Fakültesi Siyasi İktisat Bölümü'nü bitirdi.

Aynı üniversitede yüksek lisans yapan Musa, Kamu Hukuku/Topluluk Hukuku alanında doktora derecesine sahip oldu.

Yaptığı görevler sırasıyla Kazan başkonsolosluğu, Lyon başkonsolosluğu, Dışişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı, Brüksel büyükelçiliği, MİT müsteşar yardımcılığı oldu.

Bir dönem vekaleten MİT Müsteşarlığı'na atandı. Musa ayrıca, Paris büyükelçiliği ve Konsolosluk İşleri Genel Müdürlüğü görevlerini de yürüttü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...