Restore edilen Eminönü Yeni Camii ibadete açıldı! Erdoğan: Lisedeyken burada vaaz verdim

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da restorasyonu tamamlanan Yeni Camii'nin yeniden ibadete açılması dolayısıyla düzenlenen törende konuştu. Erdoğan, İmam hatip okulu dördüncü sınıfta okurken bir Kadir Gecesi burada vaaz verdiğini söyledi.

Eminönü'nde bulunan 3.5 asırlık Yeni Cami'nin 2016 yılında başlanan restorasyonu tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazının ardından Yeni Camii'nde açıklama yaptı. Restorasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, Yeni Camii ile ilgili anısını da anlattı.

Erdoğan'ın konuşmalarında satır başları; 

Bugün bir Cuma bayramındayız ve böyle bir bayram gününde uzun süredir tadilatı, tamiratı, restorasyonu devam eden Yeni Camimizi yenilenmiş oluyoruz. Osmanlı Padişahı 3. Murat’ın eşi Safiye Sultan tarafından başlatın Yeni Camii inşaatı 1665’te Sultan 4. Mehmet’in annesi Hatice Turhan Sultan tarafından tamamlanmıştır. Yaklaşık 358 senedir milyonlarca kişinin uğrak yeri olan Yeni Cami restorasyonu 2016 yılında başlatılmıştır. Caminin saçak ve kubbelerindeki 175 ton kurşun değiştirilmiştir. Dış cephesi tamamiyle temizlenmiştir. Beden ve revak duvarları güçlendirilmiştir. Özgün malzemelerle yapılmayan içlik ve dışlıklar da aslına uygun bir şekilde yapılmıştır. Tahini çinilerden kötü durumda olanlar sökülerek sağlamlaştırılmış çatlak veya parça kaybı olanlar kalem işleriyle tamamlanmıştır. Revak kubbelerindeki kalem işleri restorasyon projesine göre tekrar yapılmıştır. Bütünüyle camide namazımızı eda ederken kubbeyi zeminden seyrettiğimde adeta yepyeni bir Yeni Cami’nin meydana geldiğini gördüm. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Restore edilen Eminönü Yeni Camii ibadete açıldı! Erdoğan: Lisedeyken burada vaaz verdim
Caminin saçak ve kubbelerindeki 175 ton kurşun değiştirildi

"İMAM HATİPTE OKURKEN VAAZ VERDİM"

Çünkü Yeni Cami öyle bir kenara konulacak bir cami değildir. Burada benim hatıram var. İmam hatip okulu 4. Sınıfta okurken bir Kadir Gecesi burada Feyzullah hocamızla vaaz verdik. Bir vaaz o verdi sonra arkasından ben verdim. Nerelerden nerelere geldik. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi daim kılsın. Bu birlik ve beraberlik bizim en büyük bayramımız olacak inşallah" dedi.

Restore edilen Eminönü Yeni Camii ibadete açıldı! Erdoğan: Lisedeyken burada vaaz verdim

Erdoğan, törende tüm şehitler için birer Fatiha okunmasını istedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, kurdeleyi keserek restorasyonu tamamlanan Yeni Cami’yi açtı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...