Rusya'dan Türkiye açıklaması: Hızlanmasını istiyoruz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya'dan Türkiye açıklaması: Hızlanmasını istiyoruz

GÜNDEM Haberleri

Rusya, Avrupa'nın gaz ihtiyacına yönelik Türkiye'de kurulacak üs için yeni bir açıklamada bulundu. Rusya Enerji Bakanı Nikolay Şulginov, 'Gaz merkezi kurma planının uygulanma aşamasının hızlanmasını istiyoruz.' dedi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Rusya Enerji Bakanı Nikolay Şulginov, St. Petersburg’ta Rusya’nın Pakistan’a indirimli fiyattan petrol sattığı iddialarını değerlendirdi.

Şulginov, Pakistan’ın Rusya için Hindistan gibi önemli bir ortak olduğuna işaret ederek “İlk petrol sevkiyatı kısa süre önce gönderildi ve gelecekte daha fazla sevkiyat olacak.” ifadesini kullandı.

Rusya’nın Pakistan’a petrol sevkiyatında indirim uygulamadığını belirten Şulginov, “Pakistan'a petrol sevkiyatı başladı ancak özel bir indirim yok. Pakistan için fiyat diğer tüketicilerle aynı.” diye konuştu.

"DOST ÜLKELERİN PARA BİRİMİNDE..."

Şulginov, Pakistan’ın Rus petrolü için ödemeyi yuan cinsinden yaptığına yönelik iddialarla ilgili ise “Ödemenin dost ülkelerin para birimlerinde yapılması konusunda anlaştık.” değerlendirmesinde bulundu.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, 11 Haziran’da yaptığı açıklamada, Rusya’nın sevk ettiği petrolü indirimli fiyattan aldıklarını açıklamıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...