Sahte doktor hakim karşısında: Tahliye talebine ret

- Güncelleme:
Sahte doktor hakim karşısında: Tahliye talebine ret

GÜNDEM Haberleri

Tekirdağ’da Çerkezköy Devlet Hastanesinde aylarca doktorluk yaptığı ortaya çıkan sahte doktor Ayşe Özkiraz hakim karşısına çıktı. Cezaevinde de doktor olmak için çalışan Özkiraz’ın avukatı, ders çalıştığını söyleyerek sanığın tahliyesini talep etti. Mahkeme, sahte doktorun tahliyesine ret verdi.

Çerkezköy Devlet Hastanesinde aylarca doktorluk yapan ve olayın ortaya çıkmasının ardından 25 Kasım'da tutuklanarak cezaevine konulan Ayşe Özkiraz; Çerkezköy 5. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, bulunduğu cezaevinden SEGBİS yöntemiyle katılırken, avukatı da salonda hazır bulundu.

SAHTE DOKTORUN TAHLİYESİNE RET

Duruşmada Özkiraz'ın avukatı, müvekkilinin doktor olmak için cezaevinde ders çalıştığını söyleyerek, sanığın tahliyesini talep etti. Mahkemede diğer tanıkların dinlenmesine karar verilerek, duruşma 21 Şubat 2023 tarihine ertelendi.

Sahte doktor hakim karşısında: Tahliye talebine ret

AYŞE ÖZKİRAZ HAKİM KARŞISINDA

Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde aylarca doktorluk yapan ve olayın ortaya çıkmasının ardından 25 Kasım’da tutuklanarak cezaevine konulan Ayşe Özkiraz’ın 'resmi belgede sahtecilik' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar, 'özel belgede sahtecilik' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar ve 'yetkisiz hekimlik suçlarını düzenleyen 1219 sayılı kanuna muhalefet' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar olmak üzere toplam 13 yıla kadar hapsi isteniyor.

Sahte doktor hakim karşısında: Tahliye talebine ret

NE OLMUŞTU?

2021 yılında ailesine söylediği ‘ Çapa Tıp Fakültesi kazandım’ yalanını bir yılda çevresine tıp fakültesini bitirdiğine inandırıp TUS’tan 81 puan alarak Çerkezköy Devlet Hastanesine başladığı doktorculuk oyununu buradaki 5-6 ayın ardından çocuk servisinde sürdüren Ayşe Özkiraz, olayın ortaya çıkmasının ardından 25 Kasım’da tutuklanarak cezaevine konuldu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...