Salda Gölü'ndeki renk değişikliğine ilişkin açıklama

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Salda Gölü'ndeki renk değişikliğine ilişkin açıklama

GÜNDEM Haberleri  / AA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Salda Gölü kıyısındaki renk değişikliğinin bölgede yürütülen koruma projesinden kaynaklandığına yönelik iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından, Burdur'un Yeşilova ilçesinde Salda Gölü'nün kıyısındaki bir bölgede oluşan sarımtırak görüntüye ilişkin açıklama yapıldı.

POLEN VE AĞAÇ BİRİKİNTİLERİ
Salda Gölü'nün bugünkü ve iki yıl önceki fotoğraflarına yer verilen açıklamada, gölde oluşan renk değişikliğinin göl çevresindeki çamlık ve sazlık alanlarda polenlerden ve ağaç birikintilerinden kaynaklandığı belirtildi.

"Polen patlamaları, bahar aylarında yaşanan doğal bir süreçtir." ifadelerine yer verilen açıklamada, görüntünün mevsimsel olduğu ve her yıl dönemsel olarak tekrarlandığı aktarıldı.

Salda Gölü'ndeki renk değişikliğine ilişkin açıklama

İDDİALAR ASILSIZ
Göl kıyısındaki renk değişikliğinin bölgede yürütülen koruma projesinden kaynaklandığına yönelik iddiaların tamamen asılsız olduğu belirten Çevre ve Şehircillik Bakanlığı, "Salda Gölü'nde bilim insanlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte uluslararası düzeyde katılımcı ve şeffaf bir koruma çalışması yürütülmektedir." ifadelerini kullandı.

ESKİ-YENİ SALDA VİDEOSU
Öte yandan, Bakanlığın sosyal medya hesabından, "Salda hep güzel kalacak" mesajıyla, Salda Gölü'nün eski ve yeni haline ilişkin bir video da paylaşıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...