Şanlıurfa'da kaçakçılar pes dedirtti! 13 milyon TL'lik elektrik borcunu ödemediler, denetime gelen ekibe saldırdılar

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Şanlıurfa'da kaçakçılar pes dedirtti! 13 milyon TL'lik elektrik borcunu ödemediler, denetime gelen ekibe saldırdılar

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Şanlıurfa'da 2 mahallede 6 aboneye ait 13 milyon TL'lik elektrik borcu nedeniyle bölgedeki trafolara haciz kararı verildi. Bölgeye giden ekiplerle tartışan şüpheliler ardından taşlarla saldırmaya başladı. 7 kişinin gözaltına alındığı olayda bölgede traktör römorklarına ve mısır tarlalarına gizlenen 13 kaçak trafo daha tespit edildi.

Kaçak elektrik kullanan ve borcunun ödemeyenler için bölgeye giden ekipler saldırıya uğradı. Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Haliliye ilçesi kırsalındaki İncirağacı ve Güvenli mahallelerinde 6 aboneye ait 13 milyon lirayı aşan elektrik borcunun ödenmemesi nedeniyle haciz kararı verilen 6 trafoya el koymak için bölgeye ekip yönlendirildi.

EKİPLERE SALDIRDILAR, 7 GÖZALTI VAR

Ekiplerle tartışan mahalleli, bir süre sonra taşla saldırmaya başladı. Bölgede hazır bulunan jandarma ekiplerinin müdahalesiyle sonlandırılan saldırıda 7 kişi gözaltına alındı. Elektrik ekiplerinin aynı bölgede dron ile yaptığı kontrollerde ise traktör römorklarına ve mısır tarlalarına gizlenen 13 kaçak trafo daha tespit edildi.

El konulan 19 trafonun yaklaşık 3 bin nüfuslu bir ilçeyi aydınlatabilecek kapasiteye sahip olduğu bildirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda30 Ekim 2023 14:41

birde ,siz bari devlet düşmanlığı yapmayın

Sonraki Haber Yükleniyor...