Şile'de selde 2 kişi mahsur kaldı! Kurtarılma anlarını İstanbul Valisi paylaştı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Şile'de dün gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak nedeniyle Göksu deresi taştı ve sel oldu. Selde mahsur kalan 2 kişi için çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi ve helikopterle kurtarıldılar. İstanbul Valisi Davut Gül ise mahsur kalan kişilerin kurtarılma anlarını paylaştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından birçok il için uyarı yapılmış ve sel ve baskınları için vatandaşların dikkatli olmaları yönünde uyarılar yapılmıştı. İstanbul için haftasonu yağış beklendiği belirtilmiş ve İstanbullular yağışa hazırlanırken Şile'de gece saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle Değirmençayı Mahallesi'nde su baskınları yaşandı, bazı iş yerlerini su bastı.

2 KİŞİ HELİKOPTERLE KURTARILDI

Kuvvetli sağanağın etkili olduğu bölgede, Hacıllı Mahallesi'ndeki Göksu deresi de aşırı yağıştan dolayı taştı. Oluşan selde iki kişinin mahsur kaldığı bilgi üzerine bölgeye Sahil Güvenlik, Jandarma, AFAD, UMKE, belediye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı hava ve deniz ekiplerin görev yaptığı bölgede, selde mahsur kalan 2 kişi helikopterle kurtarıldı.

VALİ GÜL O ANLARI PAYLAŞTI

İstanbul Valisi Davut Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yoğun yağış sonrası Şile ilçemizde selde mahsur kalan iki hemşerimiz Sahil Güvenlik ve jandarma personelimizin ortak çalışmasıyla kurtarılmıştır. Geçmiş olsun." ifadelerini kullandı. Gül, paylaşımına vatandaşların kurtarılmasına yönelik yürütülen çalışmanın görüntülerini de yer verdi.

https://twitter.com/gul_davut/status/1677645225706106883

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...