Sakarya sağanağa teslim: Yollar göle döndü, tarım arazilerini su bastı

- Güncelleme:
Sakarya sağanağa teslim: Yollar göle döndü, tarım arazilerini su bastı

GÜNDEM Haberleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, AFAD ve Sakarya Valiliği’nden gelen peş peşe uyarının ardından beklenen sağanak Sakarya’da etkisini gösterdi. Kuvvetli yağışlar nedeniyle tarım arazilere suya gömüldü, yollar sular altında kaldı. Öte yandan kentte sıcaklıklar 22 dereceyi buldu.

Meteoroloji’nin uyarılarının ardından Sakarya, sağanağa teslim oldu. Gece geç saatlerde başlayan yağışlar, ilerleyen saatlerde şiddetini artırdı. Etkisini sabaha kadar sürdüren gök gürültülü sağanakla birlikte sıcaklıklar 22 dereceye kadar düştü. Kuvvetli yağışlar nedeniyle yollar ve tarım arazileri sular altında kaldı.

Sakarya sağanağa teslim: Yollar göle döndü, tarım arazilerini su bastı

METEOROLOJİ VE AFAD’TAN PEŞ PEŞE UYARI

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce Pazar günü akşam saatlerine kadar gök gürültülü sağanak yağışın Sakarya’da devam etmesi beklendiği duyurulurken, Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve AFAD’ta olumsuz hava koşullarında yaşanabilecek durumlara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunmuştu.

AFAD tarafından yapılan açıklamada: Batı Karadeniz’de Yerel Aşırı Yağışlara ve Marmara’nın Doğusunda yerel yağışlar hakkında uyarıda bulunuldu. "Bu gece saatlerinden sonra; Zonguldak, Düzce ve Bartın’da yerel olarak şiddetli ve aşırı, 08.07.2023 Cumartesi sabah saatlerinden itibaren Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, Cumartesi gece saatlerinden itibaren Kastamonu’nun kuzey ilçelerinde yerel olarak şiddetli ve aşırı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor." ifadelerine yer verildi. Paylaşımda, "Vatandaşlarımızın sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz." denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...