Silivri Cezaevi'nin adı 'Marmara' oldu

Düzenleyen:
Silivri Cezaevi'nin adı 'Marmara' oldu

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın başvurusunu değerlendiren Adalet Bakanlığı, Silivri Cezaevi'nin adının Marmara Cezaevi olarak değiştirilmesini kararlaştırdı.

Haber Merkezi ANKARA

İstanbul Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ilçenin itibarına zarar verdiği gerekçesiyle Silivri Cezaevi'nin adının değiştirilmesi için cuma günü Adalet Bakanlığı'na başvurdu. Yılmaz, dilekçesinde "Silivri denilince insanların aklına cezaevi geliyor. Bu da ilçemizin gelişmesini negatif yönde etkiliyor" ifadelerini kullandı.

Silivri Belediye Başkanı Yılmaz, Türkiye’nin 26 ilinde yapılan araştırmada, Silivri’yi ‘İstanbul’un güzel bir ilçesi’, ‘sahil’, ‘yazlıklar’ diye hatırlayanların oranının yüzde 4,1, ‘cezaevi’ şeklinde hatırlayanların oranının ise yüzde 54,6 çıktığını belirtmişti.

Yılmaz’ın bu başvurusunu değerlendiren Adalet Bakanlığı, Silivri Cezaevinin adının Marmara Cezaevi olarak değiştirilmesini kararlaştırdı.

'İSTANBUL BATIKAPISI' OLARAK DEĞİŞTİRİLMESİ İSTENMİŞTİ

Yılmaz, dilekçesinde şu ifadelere yer vermişti. "İnsanlar üzerinde oluşmuş bu olumsuz algının, ilçemizin tanınması, çekim merkezi haline gelmesi ve gelişmesi açısından negatif bir etkisinin olduğu Silivri’de yaşayan herkesin ortak düşüncesidir. Hemşehrilerimizin ve değişik kurum ve STK’ların bu yöndeki düşünceleri değişik zaman ve yerlerde devlet görevlilerine, Bakanlarımıza tarafımızdan iletilmiş ve Silivri ilçemizin bu olumsuz algıdan kurtulması için cezaevin adının değiştirilmesi talep edilmiştir. Silivri kamu oyunun ortak bir talebi ve beklentisi olan Silivri Cezaevi’ni adının "İstanbul Batıkapısı" olarak değiştirilmesi hususunu bilgilerinize arz ederim."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...