Sokak köpekleri Mansur Yavaş’ı da çaresiz bıraktı: Hayvanseverler köpekleri toplamaya giden ekipleri taşladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Sokak köpekleri Mansur Yavaş’ı da çaresiz bıraktı: Hayvanseverler köpekleri toplamaya giden ekipleri taşladı

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Son dönemde büyük bir güvenlik sorunu haline gelen başıboş sokak köpekleri ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı da çaresiz bıraktı. Başkentteki sokak köpeği sorununu çözme konusunda hayvanseverlerin engellerinden bahseden Yavaş, bir bölgeden köpekleri toplamaya giden belediye ekiplerinin taşlandığını söyledi. 

Türkiye’de başıboş ve cins köpek bir adeta ‘terör’ haline geldi. Yaklaşık 8 milyon sahipsiz hayvanın olduğu bilinen ülkemizde sokak köpeklerinin sayısı ise her geçen gün artıyor. Bunun sonucunda da sık sık tatsız olaylar yaşanıyor. Köpek saldırılarında bazen can kayıpları bazen de yaralanmalar oluyor.

Vatandaş probleme çare bulunmasını isterken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldığı bir programda, Ankara'daki sokak köpekleri sorunuyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Başkan Yavaş, konuya ilişkin atıkları adımların hayvanseverler tarafından boşa çıkarıldığını söyledi.

Hayvanseverlere sunulan her teklifin geri çevrildiğini, barınakların güvenliğini artırma ve kapasitesinin düşürülme seçeneklerinin işe yaramadığını belirten Yavaş, hayvanları toplama girişimlerinin de işe yaramadığını söyledi.

KÖPEKLERİ TOPLAMAYA GİDEN EKİPLER TAŞLANDI

Halka açılan alanlardaki saldırgan hayvanları toplama girişimlerinin hayvanseverler tarafından ekiplerin taşlanması ile başarısızlıkla sonuçlandığını söyleyen Yavaş, şunları söyledi:

Biz de sokak hayvanlarını topluyoruz ama bu popülasyonun bu şekilde azalma ihtimali yok. Açılışını yaptığımız bir alanda 50 kadar sokak hayvanı var. Gelene gidene saldırıyorlar. İşçilere de saldırıyorlar. Biz onları almak istedik, Yenimahalle’den bir sürü hayvansever geldi izin vermediler. Biz burayı halka açıyoruz, saldırıyor bunlar… Bir şekilde uzak bir şekilde etrafını çevirelim dedik ona da karşı çıktılar ‘yok burada duracaklar… Ben oraya kadar yürüyemem...'

"BUNLAR BARINAĞA DA KARŞILAR"

Yavaş, sözlerine şöyle devam etti:

Gölbaşı’nda bir hakim kızımız var, şikayet etti. Apartmanın bahçesinde gezdiriyorlarmış köpekleri, çocuğunu gezdiremediğini söylüyor. Araçları gönderdik, bir tanesini bile alamadan taşlanarak geri geldiler.

"BİZ BUNUNLA BAŞ EDEMİYORUZ"

Bunu bence hükümet de bir şekilde söyleyecek, biz bununla baş edemiyoruz.Personelimize de saldırıyorlar. Bunlar barınağa da karşılar biliyorsunuz. Bizden bazı hayvanseverler, 'butik barınak gibi bir şey yapın hayvanlara biz bakalım.' dedi. 600 hayvan kapasiteli barınağı 100-100 bölelim gelsin kendileri baksın. Çünkü bakıcılardan da şikayet ediyorlar.

Ona da razı olmadılar. Bir orman içine yapıyoruz şimdi etrafını çeviriyoruz. yürüyüş yolu ve köpek kulübeleri olacak ara köpekler serbest gezecek içinde. Zaten böyle olsun istiyorlar inşallah buna itiraz etmezler.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...