Son Dakika: Bakan Akar'dan "Tahıl Koridoru" mesajı: Mutabakat yakın

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son Dakika: Bakan Akar'dan "Tahıl Koridoru" mesajı: Mutabakat yakın

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, Türkiye ara buluculuğuyla oluşturulan Tahıl Koridoru krizinde sonuca yaklaştıklarını söyledi. Bakan Akar, "Anlaşmanın uzatılması için mutabakata doğru gidiliyor" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) ve Türkiye ara buluculuğuyla geçen yılın Temmuz ayında oluşturulan Karadeniz "Tahıl Koridoru" anlaşması Rusya'nın gelen yeni gemiler için kayıt oluşturmayı reddetmesi nedeniyle yeniden gündem olmuştu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Tahıl Koridoru" anlaşmasında gelinen son noktayı açıkladı. Akar, "Tahıl anlaşmasının süresinin uzatılması konusunda mutabakata doğru gidiliyor." dedi.

30 MİLYON TON TAHIL TAŞINDI

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre Rusya-Ukrayna savaşının neden olduğu uluslararası çaptaki gıda krizinin çözümüne yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleri ile oluşturulan tahıl koridoruna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akar, "Türkiye’nin desteğiyle imzalanan Karadeniz Tahıl İnisiyatifi ile 30 milyon tondan fazla tahıl ihtiyaç sahibi ülkelere sevk edildi. Bu ne demek? Açlığın önlenmesi, istikrarın korunması demek." ifadesini kullandı.

TOPLANTI OLUMLU GEÇTİ

Konuyla ilgili olarak Türkiye, Rusya ve Ukrayna savunma bakan yardımcıları ile BM yetkilileri arasında İstanbul'da gerçekleştirilen dörtlü formattaki toplantıya ilişkin de Akar, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Gelen ilk bilgiler kapsamında İstanbul'daki toplantı olumlu geçti. Tahıl anlaşmasının süresinin uzatılması konusunda mutabakata doğru gidiliyor. Bununla beraber bizim Ukrayna limanlarında ticari gemilerimiz var. 6 geminin güvenli bir şekilde ülkemize dönmesi konusunda çerçeve bir mutabakat sağlandığını söylediler. Bu istikamette çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...