Son dakika! Bakan Çavuşoğlu'ndan Mescid-i Aksa zulmüne sert tepki: İsrail'in saldırıları haddini aştı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'in NATO üyelik sürecine değinerek "Şu ana kadar atılan adımlar yetersiz. Terörle mücadelede iş birliği yapılmalı" dedi. İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına da değinen Çavuşoğlu, "İsrail'in attığı adımı kabul etmek mümkün değil. Umarız bir daha tekrarlanmaz" ifadelerini kullandı.

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, "İsrail'in dün Mescid-i Aksa'da gerçekleştirdiği Harem-i Şerif'in kutsiyetini ihlal ettiği saldırılar kabul edilemez" dedi.

"İsrail haddini aştı" diyen Çavuşoğlu, "İsrail'in yaptıklarını kabullenmek mümkün değil. Şiddetli bir şekilde lanetliyoruz. İsrail'in bu tür saldırıları hemen sonlandırması lazım. Koalisyona baktığımızda ırkçı isimler var. İsrail'in dün Mescid-i Aksa'da attığı adımı kabul etmek mümkün değil. Umarız bir daha tekrarlanmaz. Bakanlığımız da bir açıklama yaptı. Bunun takipçisi olacağız. İsrail ile diyalog başladı ancak bu diyalog Filistin pahasına olamaz. İlkelerimizden taviz veremeyiz" dedi.

"TÜRKİYE'DE EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ"

Finlandiya'nın NATO'ya girmesi ve İsveç'in NATO süreci ile ilgili konuşan Çavuşoğlu, "Türkiye-İsveç-Finlandiya daimi ortak mekanizması sadece üyelik süreci ile ilgili değil. Bu mekanizma üyelik sonrasında da devam edecek. İsveç ve Finlandiya'nın katılacağı bir sonraki toplantıya Türkiye'de ev sahipliği yapacağız" açıklamasında bulundu.

"İSVEÇ'İN SOMUT ADIMLAR ATMASI GEREKİYOR"

"Finlandiya, 3'lü muhtıradan sonra adım atmıştır" diyen Çavuşoğlu, "İsveç'in daha fazla adım atması gerektiğini de hatırlattık. Terörle mücadele yasası 1 Haziran'da yürürlüğe girecek. Somut adımlar atılması gerekiyor. Diğer taraftan özellikle PKK/YPG/PYD faaliyetleri İsveç'te devam ediyor. PKK için ciddi kaynaklar oluşturuyorlar İsveç'te. Dolayısıyla İsveç'in bunları sonlandırması gerekiyor. Teröristlerin iadesi ile ilgili somut adımları görmek istiyoruz" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, "Toplantılarımızda, İsveç'in NATO üyeliği konusunda atılması gereken adımları ele aldık. Şu ana kadar atılan adımlar yetersiz. Terörle mücadelede iş birliği yapılmalı" ifadelerini kullandı.

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu'ndan Mescid-i Aksa zulmüne sert tepki: İsrail'in saldırıları haddini aştı

LAVROV ANKARA'YA GELECEK

Çavuşoğlu konuşmasının devamında "Bugün yaptığımız ikili görüşmelere ek olarak birçok mevkidaşım ile görüşme fırsatım oldu. Bunlardan biri de Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba. Biliyorsunuz yarın akşam Lavrov'u Ankara'da ağırlayacağız. Kendisini de ağırlamaktan memnuniyet duyacağımızı belirttik" sözlerine yer verdi.

FLAKE-KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİ

ABD Büyükelçisi Jeff Flake ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi hakkında da yorumlarda bulunan Çavuşoğlu, "Bir büyükelçinin seçim atmosferinde bir adayla görüşmesi ve taraf tutuyor görüntüsü kabul edilebilir değildir" dedi.

MISIR GÖRÜŞMESİ

Mısır hakkında da açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu, "Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile Ramazan ayında Türkiye'de bir araya gelme konusunda prensip olarak mutabık kaldık" sözlerine yer verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...