Son dakika: Depremden etkilenen 10 ilde içme suyu altyapısının yüzde 80'i onarıldı Bakanlık tarih verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Depremden etkilenen 10 ilde içme suyu altyapısının yüzde 80'i onarıldı Bakanlık tarih verdi

GÜNDEM Haberleri

Son dakika: Afet bölgeleri içme suyuna pazartesi günü kavuşuyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, afet bölgelerinde içme suyu altyapısının yüzde 80'inin onarıldığını açıkladı.

Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 10 binlercesinin yaralandığı Kahramanmaraş merkezli çifte depremde yaralar sarılmaya devam ediyor. Depremin ardından hızlı bir şekilde sahada olan devlet ilgili tüm kurumları ve gönüllü çalışanlar var gücüyle enkaz altında kalan vatandaşları çıkarmaya çalıyor. Bir yandan da hayatın normal akışına dönmesi için alt yapı çalışmaları devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'dan yapılan açıklamada "İller Bankası 750 uzman personeliyle 10 ilimizde hasar tespit sürecini tamamlamıştır. Tüm içme suyu altyapısının %80’ini onararak afetzede kardeşlerimizin içme suyuna erişimi sağlanmıştır. Pazartesi itibarıyla depremin yaşandığı her noktada içme suyu sorunu ortadan kalkacaktır." denildi. 

DEPREMDE SON DURUM

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin üçüncü gününde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremde son açıklamalara göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ'daki toplam can kaybı 20 bin 665 oldu, 80 bin 88 kişi de kurtarıldı. Depremden etkilenen illerden 92 bin 697 afetzede tahliye edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin vurduğu 10 ilde 3 aylık OHAL ilan edildiği açıkladı, okulların tatil süresi ise uzatıldı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...