Sosyal konut projesinin detayları belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 250 bin konut, 100 bin arsa

Düzenleyen:
Sosyal konut projesinin detayları belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 250 bin konut, 100 bin arsa

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 Eylül’de de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projeyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 81 ilde uygulanacak ucuz konut projesinin detayları belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerle gerçekleştirdiği söyleşide önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 13 Eylül’de açıklanması beklenen Sosyal Konut projesiyle ilgili yeni ayrıntılar belli olmaya başladı. Projenin 250 bin konut, 100 bin altyapılı konut arsası içerdiğini belirten Erdoğan, “Bu kampanyanın vatandaşımızı çok çok olumlu istikamette etkileyeceğine inanıyoruz. Burada sadece konut değil, aynı şekilde arsa projemiz var. 250 bin konut, 100 bin altyapılı konut arsası içeriyor.” dedi.

‘KORSANLIK YAPANLAR EN BÜYÜK DARBEYİ YİYECEK’

Piyasada kiraları fahiş fiyatlara çıkaranlara büyük bir darbe olacağını belirten Erdoğan, “İcabında vatandaş “ben kendim yapacağım” diyorsa, onlara da “buyur kardeşim, 100 bin arsa var, kendin de yapabilirsin” diyoruz. Ayrıca 10 bin sanayi sitesiyle vatandaşımıza kendi işini kurma imkanı da sağlanacak. Gençler, emekliler, engelliler, şehit yakınları ve gazilere yönelik özel kontenjanlar olacak. Vatandaşlarımıza böylece ev sahibi olabilme kolaylığı sunuyoruz. Bunlarla birlikte inanıyoruz ki yüksek kira bedeli almak suretiyle korsanlık yapanlar da burada en büyük darbeyi yiyeceklerdir.” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...