Suriye'ye kara harekâtı olur mu?

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Suriye'ye kara harekâtı olur mu?

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

MİT ve TSK'nın Suriye'nin kuzeyinde PKK'ya ait alanları nokta operasyonlarla vurmasının ardından harekatın kapsamlı bir kara harekatıyla genişletilmesi masada seçenek olarak duruyor.

HABER MERKEZİ ANKARA - Gerekli görülmesi hâlinde hava operasyonlarının yanı sıra hâlihazırda bölgedeki harekât alanlarının genişletilmesi masada bir seçenek olarak duruyor. Özellikle saha ajanlarından alınan bilgiler ışığında terör örgütüne ait tüm hedeflerin belirlendiği, hem MİT hem de TSK tarafından nokta operasyonlarla bu alanların imha edilmesi stratejisinin izlendiğine dikkat çeken güvenlik kaynakları, kara harekâtının da bir seçenek olduğuna ancak şu aşamada hava harekâtı operasyonlarıyla yola devam edileceğine işaret ediyor.

Hava ve kara harekâtı tartışmalarını gazetemize değerlendiren emekli Hava Pilot Korgeneral Erdoğan Karakuş, Suriye’ye yönelik operasyon kararında açıkça kara harekâtının tek seçenek olmadığının vurgulandığını hatırlattı. Operasyonlarda terör örgütünün alt yapısının hedef alındığına dikkat çeken Karakuş “Bu noktada en mantıklı olan seçenek hava harekâtıdır. Hava harekâtı bir şekilde maşadır, elinizi yakmaz, şehit vermezsiniz. En doğru seçenektir” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...