Tahıl sevkiyatında son durum: 4 gemi daha yola çıktı

Düzenleyen:
Tahıl sevkiyatında son durum: 4 gemi daha yola çıktı

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanlığı, tahıl sevkiyatı kapsamında 4 geminin daha Ukrayna limanlarından ayrıldığını duyurdu. Öte yandan Tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde Odessa ve Çernomorsk Limanı'ndan hareket eden mısır yüklü 2 gemi İstanbul Boğazı'nda ekipler tarafından kontrol ediliyor.

24 Şubat'tan bu yana Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan krizde tansiyon düşmemiş ve Rusya Ukrayna'ya saldırmaya devam etmişti. Türkiye'nin çabaları ve ev sahipliğiyle geçtiğimiz haftalarda  imzası atılan 'Tahıl Koridoru' sayesinde tahıl ihracatı tüm dünyaya yapılmaya devam edecek. Geçtiğimiz günlerde ise 'Tahıl Koridoru' kapsamında ilk gemi İstanbul'a gelmiş ve denetimin ardından Lübnan'a doğru yola çıkmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama geldi. Bakanlık tahıl sevkiyatı kapsamında 4 geminin daha Ukrayna limanlarından hareket ettiğini açıkladı.

Tahıl sevkiyatında son durum: 4 gemi daha yola çıktı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Tahıl sevkiyatı kapsamında; 6 bin ton ayçiçek yağı taşıyan ve İtalya'ya giden 'Mustafa Necati', 45 bin ton ayçiçek küspesi taşıyan ve Çin'e giden 'Star Helena', 66 bin ton mısır taşıyan ve İstanbul'a gelen 'Glory', 44 bin ton mısır taşıyan ve İskenderun'a gelen 'Riva Wind' isimli gemiler, Ukrayna limanlarından hareket etti.

Gemiler, İstanbul'un kuzeyinde demirleyerek Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından denetime tabi tutulacak".

Tahıl sevkiyatında son durum: 4 gemi daha yola çıktı

UKRAYNA'DAN GELEN GEMİLER BOĞAZ GİRİŞİNDE KONTROL EDİLİYOR 

Tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde Odessa ve Çernomorsk Limanı'ndan hareket eden mısır yüklü 2 gemi İstanbul Boğazı'nda ekipler tarafından kontrol ediliyor.

Tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde dün Odessa ve Çernomorsk Limanı’ndan yola çıkan Panama bayraklı ‘NAVISTAR’ ve Malta bayraklı ‘ROJEN’ isimli gemi İstanbul açıklarına ulaşmıştı. BM, Rusya, Ukrayna ve Türkiye'den heyetler denetim yapmak için Rumeli Feneri’nden hareket etti. Ekiplerin gemilerdeki incelemeleri sürüyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...