Taksim Camii'ne dijital mahya asıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Taksim Camii'ne dijital mahya asıldı

GÜNDEM Haberleri

Ramazan ayına sayılı günler kalırken camiler de mahyalarla süsleniyor. İstanbul'un yeni sembollerinden biri olarak kabul edilen Taksim Camii'nde diğer camilerden farklı olarak geçen seneki gibi dijital mahya kullanılacak. Bir ay boyunca çift taraflı 100 metrekarelik dev ekranda “ramazan ve dayanışma” temalı mesajlara yer verilecek.

Ramazana az kaldı. 11 ayın sultanı ramazanın vazgeçilmezi olan mahyalar camilere asılmaya başladı. Hazırlanışı bakımından geleneksellere göre daha kolay olan dijital mahyalar bu yıl da ön plana çıktı. Bu dijital mahyalardan biri de Taksim Camii'nde iki minare arasına asıldı. 

Taksim Camii'ne dijital mahya asıldı

ÇİFT TARAFLI ÇALIŞIYOR

Beş metre yüksekliğinde, 20 metre genişliğinde ve toplamda 100 metrekare ancak çift taraflı çalıştığı için 200 metrekareyi bulan LED tabanlı dijital mahyalardan bir ay boyunca “ramazan ve dayanışma” temalı yüzlerce mesaj verilebilecek.

Taksim Camii'ne dijital mahya asıldı

"RAMAZANI HİSSETTİRECEĞİZ"

Mahyaların kültürümüzde önemli bir gelenek olduğunu söyleyen Taksim Camii İslam Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı Genel Müdürü Muhammet Furkan Gümüş "Camimizde gerçekleştireceğimiz mahya mesajları, mukabele okumaları, sergiler, söyleşiler, Kur’an tilavetleri, teravih namazları ve aşevimizin çorba ikramı gibi birçok programla ramazanı dolu dolu yaşatacağız. Bu mübarek ayın manevi huzur iklimini Beyoğlu ve Taksim Meydanı'na hissettireceğiz" dedi.

Taksim Camii'ne dijital mahya asıldı

NİÇİN TEKNOLOJİK MAHYA TERCİH EDİLDİ?

Gümüş, dijital mahyayı tercih etmelerinin sebebini ise "Taksim Camii ve Külliyesi'nin mimarisi, önemi ve konumu itibarıyla günümüze uygun teknolojik bir mahya kullanmak istedik. Bu anlamda dijital LED mahyamızda ramazan süresince çeşitli mesajlarımıza yer vereceğiz. Bu bakımdan dijital mahyaları hem kullanım hem de işlev açısından daha uygun bulduk" sözleriyle açıkladı.

Taksim Camii'ne dijital mahya asıldı

"FARKLI DİLLERDE MESAJ VEREBİLİYORUZ"

Dijital mahya üreticisi Zeki Erdem de şunları söyledi: Elektronik olarak çalışan mahyamız, günümüzün teknolojisiyle üretildi. Teknoloji sayesinde yüzlerce mesajımızı ekranlara yansıtabiliyoruz. Bu mesajlar birçok farklı dilde de verilebiliyor. Geleneksel mahyalardan ilham alarak bu sistemleri oluşturduk

Taksim Camii'ne dijital mahya asıldı

(İHA-AA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...