Ramazan öncesinde mutfağın şeflerinden Ramazan pidesi tarifi yağmaya başladı! Kuyruk kuyruk gezmeyin, 9 adımda Ramazan pidesini evde yapın! İşte tarif…

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ramazan öncesinde mutfağın şeflerinden Ramazan pidesi tarifi yağmaya başladı! Kuyruk kuyruk gezmeyin, 9 adımda Ramazan pidesini evde yapın! İşte tarif…

Ramazan Haberleri

Ramazan ayına özgü lezzetlerden biri olan Ramazan pidesini evde yapmak da son derece mümkün. Peki en kolay ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte Ramazan pidesi tarifi ve ramazan pidesi yapılışı...

On bir aydan daha hayırlı olan Ramazan ayına sayılı günler kala, Ramazan ayına özel olan pide, hurma veya güllaç gibi lezzetlere de ilgi artmaya başladı. Özellikle de sadece Ramazan ayında pide ekmek çıkaran fırınlar, hazırlıklarına çoktan başladı. Pide fiyatının belli olduğu bugünde, kuyruktan kurtulmayı sağlayacak lezzetli ve pratik pide tarifi ise, mutfağın şeflerinden geldi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, 2023 yılı ramazan pidesi fiyatını az önce duyurdu. Pidenin 10 TL’ye çıktığını bildiren Balcı, “Bu sene Türkiye genelinde azami uygulanacak fiyat, 300 gramı 10 TL olarak uygulanacaktır; kilogram fiyatı 33 TL” açıklamasını gerçekleştirdi. Ancak şefler, evde de pide yapılabileceğini ve sevilen lezzetin yakalanabileceğini söyledi. Peki en kolay ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte Ramazan pidesi tarifi ve ramazan pidesi yapılışı...

Ramazan öncesinde mutfağın şeflerinden Ramazan pidesi tarifi yağmaya başladı! Kuyruk kuyruk gezmeyin, 9 adımda Ramazan pidesini evde yapın! İşte tarif…

RAMAZAN PİDESİ MALZEMELERİ

Ramazan pidesini yapabilmek için öncelikle hamuru ve üzeri için gerekli malzemeleri ayrı ayrı hazırlamak gerekiyor. İşte Ramazan pidesi malzemeleri:

Hamuru için;

  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı un
  • 6 gr. yaş maya
  • 1/3 su bardağı su (Tuzu çözdürmek için kullanılacak)

Altı ve üzeri için;

  • 1 su bardağı yulaf kepeği

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı yoğurt (sulu bir kıvamda)
  • 1/2 çay bardağı su

Süslemesi için;

  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı susam

Ramazan öncesinde mutfağın şeflerinden Ramazan pidesi tarifi yağmaya başladı! Kuyruk kuyruk gezmeyin, 9 adımda Ramazan pidesini evde yapın! İşte tarif…

RAMAZAN PİDESİ TARİFİ

Ramazan pidesinin malzemelerini hazırladıktan sonra, sadece 9 adımda Ramazan pidesi yapılabiliyor. Bunun için ilk adımda derin bir kaba 1,5 su bardağı döküp, maya ile karıştırmanız gerekiyor. Ardından unu çukur bir hale getirip, bu çukura mayayı eklemelisiniz. Maya ile unu karıştırdıktan sonraki adımınız ise, bardağın yarısına kadar dolu suya tuz ekleyip karıştırmak ve tuzu çözdürdükten sonra unu döküp karıştırarak, hamurun içerisinde homojen bir dağılım sağlamak. Sonraki adımda ele yapışmayacak bir hamur kıvamı elde edene dek yoğurma işlemi gerçekleştirin. Hamur ele yapışmasın diye en serptiğiniz tezgahta hamurları iki hamur topu olarak bölün. Sonraki adımda bu topları üst üste koyup bastırın ve tekrar ikiye bölerek iki ayrı hamur elde etme işlemini üç kez tekrarlayın. Mayalanmaya bıraktıktan sonra, bir tahta üzerine yulaf kepeği serin. Mayalanma süresinin sonunda, hamur toplarından birisini onun üstüne alıp, ıslattığınız ellerinizle pide şeklinde açın ve yumurta sarısı, yağ, yoğurt, su karışımını bir sürüp, çörek otu ile susamı ekleyin. Pideler hazır olunca önceden ısıtılmış 230 derece fırında 5 dakika pişirdikten sonra, fırın ayarını 200 dereceye indirerek, bir 15 dakika daha kontrolü pişirme yapın.

Düzenleyen:  - Ramazan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...