Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Taşeron işçiler maaşlarına zam için İBB önünde eylem yaptı

Taşeron işçiler maaşlarına zam için İBB önünde eylem yaptı
Fotoğraf Başlığı Taseron isçiler maaslarina zam için IBB önünde eylem yapti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İGDAŞ'ta taşeron işçi olarak çalışan işçiler; maaşlarına zam, kadro ve toplu sözleşme hakkı talepleriyle Saraçhane'de toplandı.

Kaydet
a- | +A

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (DİSK) bağlı Nakliyat-İş Sendikası üyesi olan ve İGDAŞ'ta taşeron olarak çalışan işçiler, maaşlarına zam, kadro ve toplu sözleşme hakkı talepleriyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde eylem yaptı.

BAKMADAN GEÇME
Ekrem İmamoğlu
HABER

Ekrem İmamoğlu'nun korumaları iş isteyen engelli şahsı darp etti: Sırtıma vurdular, tartakladılar beni!

TAŞERON İŞÇİLER İNSANCA YAŞAM İÇİN TOPLANDI

Saraçhane'deki belediye binası önünde toplanan işçiler, taleplerini dile getirdi.

"İGDAŞ işçisi köle değildir" ve "Hakkımızı alacağız" sloganları atan işçiler, "Sefalet ücretine, yoksullaşmaya, açlığa hayır", "İnsanca yaşamak istiyoruz" ve "İGDAŞ'ta taşeron işçilerine insanca yaşam ücreti" pankartları taşıyarak bir süre oturma eylemi yaptı.

BAKMADAN GEÇME
Bakan Kurum
HABER

Bakan Kurum'dan Vaniköy'deki kaçak villa inşaatına sert tepki! İBB'ye 'gereğini yapın' çağrısı

YÜZLERCE İŞÇİ SEFALETE MAHKUM EDİLDİ

Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, burada yaptığı açıklamada, taşeron işçilerin haklarını almak için tüm alanlarda mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Küçükosmanoğlu, "Açlığa, yoksulluğa, sefalete karşı duruşumuzu bildirmek için buradayız. İBB işletmelerinde taşeron işçi olarak çalışan yüzlerce arkadaşımızın sefalete mahkum edilmesine karşı buradayız." dedi.

BAKMADAN GEÇME
İBB
HABER

İBB'nin 'beyaz yol' projesi kâbusa döndü

TAŞERON İŞÇİLER ZAMLARDAN MAHRUM KALDI

Taşeron işçilerin sözleşmeler bahane edilerek zamlardan ve birçok haktan mahrum kaldığını belirten Küçükosmanoğlu, "Hem toplu iş sözleşmesi hem de insanca bir yaşam için hep birlikte örgütlü bir mücadele vereceğiz. Taşeron cehenneminin ortadan kaldırılması için mücadele ediyoruz." ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME
İBB çalışanları sürücüyü darp etti! Ümraniye
HABER

İBB çalışanları sürücüyü darp etti! Ümraniye'de skandal görüntüler

VİCDANSIZLIKTIR, ADALETSİZLİKTİR

Küçükosmanoğlu, İBB'deki diğer işçi ve çalışanların maaşlarına enflasyon oranında zam aldığını fakat taşeron işçilerin bundan mahrum kaldığını kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"İhale sözleşmesidir, yapacak bir şey yok.' dayatmasına teslim olmayacağız. Bu vicdansızlıktık, adaletsizliktir. 90 bin işçinin 80-85 binine ilave ücret artışı yapacaksın, toplu sözleşmeyi revize edeceksin ama taşeron işçisine gelince 'İhale şartnamesi bu.' diyeceksin. Biz sendika olarak özel sektörde nasıl ortadan kaldırmışsak, taşeron cehennemini ortadan kaldırmak için her türlü mücadeleyi vereceğiz."

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.