TCG Anadolu Deniz Kuvvetleri'nin en büyüğü için gözler 7 Mart'ta

Düzenleyen:
TCG Anadolu Deniz Kuvvetleri'nin en büyüğü için gözler 7 Mart'ta

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanlığı, 17 Nisan 2016'da inşasına başlanan ve aralık ayında hizmete girmesi planlanan çok maksatlı amfibi gemi LHD ANADOLU'ya törenle Türk bayrağının çekildiğini açıkladı.

Türkiye'nin havada, karada ve denizde başarıları her geçen gün katlanarak artarken Deniz Kuvvetleri'nin en büyük gemisi olacak Çok Maksatlı Amfibi Gemi LHD ANADOLU'ya Türk bayrağının çekildiği anlara ilişkin görüntüler göğüsleri kabarttı. 

Amfibi Gemi LHD ANADOLU'ya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. Bakanlığın paylaşımında şu ifadeler kullanıldı:

"17 Nisan 2016'da inşasına başlanan ve 2022 yılının Aralık ayında hizmete girmesi planlanan 232 metre boyu ve 27.000 ton deplasmanı ile Deniz Kuvvetlerimizin en büyük gemisi olacak Çok Maksatlı Amfibi Gemi LHD ANADOLU'ya törenle Türk bayrağı çekildi.

TCG Anadolu Deniz Kuvvetleri'nin en büyüğü için gözler 7 Mart'taTCG Anadolu, Deniz Kuvvetleri'nin envanterine girmesiyle Türkiye'nin ilk helikopterli çıkartma gemisi olacak.

'7 MART'TA İLK SEYRİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK'

Şanlı bayrağımızın çekilmesiyle birlikte LHD ANADOLU, 7 Mart 2022'de ilk seyrini gerçekleştirecek ve Liman Kabul Testleri başlayacak. Şimdiden ülkemize, asil milletimize ve Deniz Kuvvetlerimize hayırlı olsun."

TCG ANADOLU'NUN ÖZELLİKLERİ

Türk donanmasının ihtiyaçları doğrultusunda yapılan TCG Anadolu tam donanımlı 8 helikopter bulundurabilecek ve bir tabur tam teşekküllü askerin istenilen bölgeye sevkini sağlayabilecek. Kıtalar arası görevlere çıkabilecek elverişliliğe sahip olan geminin aktif olarak Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de görevini sürdürmesi düşünülüyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...