TCG Anadolu'da bayram yoğunluğu: 16 bin 127 kişi ziyaret etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Geçtiğimiz günlerde ziyarete açılan ve yoğun ilgi gören TCG Anadolu gemisini Ramazan Bayramı’nın ilk günün 16 bin 127 kişi ziyaret etti.

Dört gün önce İstanbul Sarayburnu Limanı'nda ziyarete açılan, dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi ve Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde yoğun ilgi ile karşılandı. Adeta insan selinin yaşandığı TCG Anadolu'yu 16 bin 127 kişi ziyaret etti. 

TOPLAM ZİYARET 61 BİNİ AŞTI

İhals Haber Ajansı'nın aktardığına göre, dünyanın ilk SİHA gemisi ve Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu, Sarayburnu Limanı’na demirleyerek pazartesi günü vatandaş ziyaretine açılmıştı. Gemiye vatandaşların ilk günden beri yoğun ilgisi katlanarak devam ediyor. Ramazan Bayramı’nın ilk gününde ziyaretçi akına uğrayan gemiyi 16 bin 127 kişi ziyaret etti. TCG Anadolu 5 günde toplam 61 bin 231 kişi tarafından ziyaret edildi.

DÜNYANIN İLK SİHA GEMİSİ TCG ANADOLU

231 metre uzunluğunda, 20 katlı apartman boyunda olan TCG Anadolu Gemisi, dünyanın ilk SİHA gemisi olma özelliğini taşıyor. Fakat  onu emsallerinden farklı kılan sadece SİHA değil, üzerindeki ateş kapasitesi ve savunmadaki gücü de farklı özellikleri arasında gösteriliyor.

TCG Anadolu 6 yılda bitirildi, binden fazla kişi çalıştı. Uçak, SİHA, helikopterleri taşıyacak. Dikey iniş-kalkış yapan hava araçları kullanacak.

(İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...