Tekirdağ'daki orman yangını yerleşim yerlerine ilerledi: 2 mahalle boşaltılıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Tekirdağ'da çıkan orman yangınında rüzgarın da etkisi ile hızla ilerledi. Alevler kırsal alandaki yerleşim yerlerine doğru ilerlerken 2 mahallede tahliye çalışmaları başlatıldı.

Türkiye orman yangınları ile mücadele ediyor. Biri bitmeden diğeri başlıyor, son yürekleri ağza getiren haber Tekirdağ'dan geldi. Alevlerin tehdit ettiği iki kırsal mahallede yaşayanların tahliyesi için çalışma başlatıldı. İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Malkara ilçesinde çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle büyüdü.

Tekirdağ'daki orman yangını yerleşim yerlerine ilerledi: 2 mahalle boşaltılıyor

Malkara ve Keşan Orman Müdürlüğü ekiplerinin müdahale ettiği yangında itfaiye ekipleri de söndürme çalışmalarına katılıyor.

Tekirdağ'daki orman yangını yerleşim yerlerine ilerledi: 2 mahalle boşaltılıyor

MAHALLELER BOŞALTILIYOR

Yangın söndürme helikopterlerinin havadan destek verdiği çalışmalara rağmen rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler, iki kırsal mahalleyi tehdit ediyor. Malkara Kaymakamlığı tarafından Deveciköy ve Teteköy mahallelerinde tahliye işlemleri başlatıldı. 

Tekirdağ'daki orman yangını yerleşim yerlerine ilerledi: 2 mahalle boşaltılıyor

"YANGIN ENERJİSİNİ KAYBETMİŞ DURUMDA"

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangınla ilgili bölgede incelemede bulunan AFAD Başkanı Yunus Sezer, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ile görüştü. Hatay'daki yangının ardından Tekirdağ'a geldiğini kaydeden Sezer, "Hatay'da, Çanakkale'de ve Mersin'de malum yoğun bir yangın var. Çok şükür Hatay'daki yangını iki günlük yoğun çalışmanın ardından kısmi olarak kontrol altına aldık. Buradaki yangın, tabii ki büyük bir yangındı, bizleri korkuttu. Oradan buraya geldik." ifadelerini kullandı.

Sezer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanların konuyu yakından takip ettiğini belirterek, "Hem buradaki yerel imkanları hem de çevre illerdeki araç gereç imkanlarını kullandık. İstanbul ve diğer çevre illerden buraya takviyeler yapıldı. Hava araçları da söndürmeye katıldı. 2 uçak, 2 helikopter Çanakkale'deki yangına rağmen buraya takviye olarak geldiler. Yangın şu anda havanın da etkisiyle enerjisini kaybetmiş durumda. İnşallah yarın daha hızlı bir şekilde mesafe alınır diye düşünüyorum. Geçmiş olsun." diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...