Terör örgütlerinin finans kaynaklarına darbe!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Terör örgütlerinin finans kaynaklarına darbe!

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Emniyet güçlerinin terör örgütlerine yönelik operasyonları devam ediyor. Çorum'da düzenlenen operasyonlarda 5 terör örgütü üyesi yakalanırken, çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Çorum'da jandarma ve polis ekipleri tarafından son iki ayda düzenlenen operasyonlarda terör örgütlerine ve finans kaynaklarına darbe vuruldu. Operasyonlarda 5 terör örgütü üyesi yakalanırken, çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, valilikte düzenlediği basın toplantısıyla göreve geldiği günden bugüne kadar geçen 2 aylık süreçte jandarma ve polis sorumluluk bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında açıklamada bulundu.

Terör örgütlerine yönelik yürütülen çalışmalar çerçevesinde 2 DEAŞ, 1 PKK, 1 TKP/ML ve 1 FETÖ/PDY üyesi olmak üzere 5 şahıs hakkında adli işlem yapıldığını açıklayan Vali Zülkif Dağlı, ayrıca sosyal medyada terör örgütlerini öven ve propagandasını yapan 8 şahıs hakkında işlem gerçekleştirildiğini bildirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde 184 adet şok uygulama yapıldığını belirten Vali Dağlı, "İl girişinde yapılan sabit uygulama ve diğer birimlerin de desteği ile 75 adet geniş katılımlı Huzur uygulaması gerçekleştirildi.

Bu uygulamalarda; 46 bin şahıs kontrol edilirken çeşitli suçlardan haklarında mahkemelerce yakalama kararı bulunan 197 şahıs yakalandı, kayıp olarak aranan 59 şahıs bulundu. Aile içi şiddet olaylarında toplam 561 tedbir kararı uygulandı.

Yürütülen çalışmalarda; 79 adet ruhsatsız tabanca, 53 adet av tüfeği, 26 adet kuru-sıkı tabanca ve bu silahlara ait bin 580 adet çeşitli çap ve markalarda fişek ele geçirilmiştir. 46 kayıp çocuk bulunarak ailelerine teslim edilirken, suça sürüklenen çocuklar ile daha yakından ilgilenebilmek için her bir çocukla bir kolluk görevlisinin özel olarak ilgilenmesi uygulaması başlatıldı." dedi.

Uyuşturucu ile mücadele çalışmaları hakkında da bilgi veren Vali Dağlı, "2 kilogram esrar, 3,2 kilogram bonzai, 10 bin tablet sentetik ecza, 120 gram metamfetamin, 2 bin 20 adet ecstacy, 106 kök Hint keneviri, 78 litre kaçak alkollü içki, 13 kilo kaçak tütün, 36 ton kaçak sahte gübre, 180 bin adet doldurulmuş sigara, 30 adet elektronik sigara ve bin 700 adet cinsel içerikli kaçak emtia ele geçirilirken, uyuşturucu madde ticareti, tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı ve irtikap suçlarından yapılan işlemler neticesi 19 şüpheli tutuklandı.

Tekel bayilerinde 22.00-06.00 saatleri arasında alkol satışının yasak olması dolayısıyla denetimlere ağırlık verilmiş, 147 işletme ilgili mevzuat hükümleri çerçevesince denetlenmiştir" ifadelerini kullandı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...