Terörün kuluçka yuvası Mahmur temizlendi

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Terörün kuluçka yuvası Mahmur temizlendi

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Mahmur Kampı, Türkiye sınırına yaklaşık 300 kilometre uzaklıkta ve Haseke ile Kandil’in ise tam ortasında...

HABER MERKEZİ İSTANBUL - Mahmur Birleşmiş Milletler’in bünyesinde olan ve uzun zamandır terör örgütü PKK yapılarının geçiş güzergâhında yer alan kamp, örgüt için hayati öneme sahip.  Burada yaşayan aileler ise baskı nedeniyle terör örgütü PKK’ya boyun eğmek zorunda kalıyordu.

Teröristlerin ‘güvenli alan’ sandıkları Mahmur kampı, Türkiye’nin stratejik hedefleri arasındaydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sıkça bu kampı işaret ederek “Mahmur, Kandil’in âdeta kuluçka yuvasıdır. Bu kuluçka yuvası şehir merkezinde palazlanıyor. Eğer bunun üzerine biz gitmeyecek olursak bu kuluçka yuvası üretmeye devam edecektir” demişti.

MİT’in Kuzey Irak’ta PKK’nın en önemli üslenme merkezlerinden birisi olan Mahmur Kampı’na peş peşe düzenlediği operasyonlarla köşeye sıkışan terör örgütü çekildiğini açıkladı. 2014 yılından beri DEAŞ’la mücadele bahanesiyle Mahmur Kampı’na yerleşen ve o tarihten bu yana kampta olan terör örgütü HPG ve YJA mensupları eylül ayında kademeli çekilmenin dün itibarıyla noktalandığını belirttiler. Terör örgütü PKK elebaşları, “Mahmur Mülteci Kampı’nda hiçbir gücümüz kalmadı” diyerek kaçtıklarını itiraf etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...