Türkiye için kar alarmı! Prof. Dr. Orhan Şen tarih verip uyardı, o illerimiz beyaz örtüye bürünecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türkiye için kar alarmı! Prof. Dr. Orhan Şen tarih verip uyardı, o illerimiz beyaz örtüye bürünecek

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Aralık ayı ile birlikte ülke genelinde soğuk hava dalgası etkisini sürdürmeye devam ediyor. Hava durumuna ilişkin detaylar yakından takip edilirken meteoroloji kaynaklarından yeni bir son dakika uyarısı geldi. Prof. Dr. Orhan Şen, o illerde yaşayan vatandaşları uyardı. Türkiye için kar alarmı! O illerimiz beyaz örtüye bürünecek. İşte kar beklenen o bölgeler…

Uzun bir kurak dönemden geçen Türkiye, Aralık ayı itibariyle kendini soğuk havalara teslim etmiş durumda. Hava sıcaklıkları 5-6 derece birden düşerken gözler kar yağışına çevrildi. Vatandaşlar ‘Hangi bölgelerde kar yağışı bekleniyor? İstanbul’a ne zaman kar yağacak?’ sorularını araştırırken meteoroloji kaynaklarından yeni bir son dakika uyarısı geldi. Türkiye için kar alarmı! Prof. Dr. Orhan Şen tarih verip uyardı. O illerimiz beyaz örtüye bürünecek! 

METEOROLOJİ UZMANI TARİH VERİP UYARDI: KAR FIRTINASI GELİYOR 

Hava durumu tahminleriyle vatandaşlar tarafından yakından takip edilen Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye için kar uyarısında bulundu. Orhan Şen, hava sıcaklıkların artacağını ancak bu sıcak havanın Marmara ve Ege’de lodosa neden olacağını belirterek şu ifadeleri kullandı: 

“Sıcaklıklar 1-2 derece yükselecek Marmara ve Egede Perşembe Cuma Lodos etkisiyle bugüne göre 7-8 derece yükselecek yağmur gelecek. Gelecek hafta pazar dan itibaren Türkiyede rüzgar kuzeye dönecek ve sıcaklıkları 8-9 derece düşürecek. Ve Kar yağışı İç Doğu Anadolu’da Karadeniz’de.”

Türkiye için kar alarmı! Prof. Dr. Orhan Şen tarih verip uyardı, o illerimiz beyaz örtüye bürünecek

İSTANBUL’DA HAVA DURUMU NASIL OLACAK? 

Aynı zamanda bölgesel olarak yağış uyarısında bulunan Prof. Dr. Orhan Şen, “İstanbulda yagmur yok 11C. Perşembe 17 C. Haftaya hafta sonu 8-9 derece düser. Kar görünmüyor” bilgilerini aktardı. 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...